Coca-Cola tot en met 2032 IOC-partner

Het IOC, Coca-Cola en de Chinese zuivelgigant China Mengniu Dairy Company gaan gezamenlijk een partnership aan tot 2032. Het is voor het eerst dat het IOC twee bedrijven in een gezamenlijk partnership heeft.

Het partnership combineert de niet-alcoholische dranken en zuivelproducten categorieën tot één nieuwe, gezamenlijke categorie. De overeenkomst heeft een looptijd van 12 jaar tot en met de Zomerspelen in 2032. De waarde zou rond de 3 miljard dollar liggen!
Voor het Chinese bedrijf Mengniu is het de eerste keer dat het wereldwijd TOP-partner wordt. Met de verlenging is Coca-Cola het bedrijf dat het langst partner is van het IOC. De samenwerking startte zoals bekend bij de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928.

Mengniu is het eerste Chinese fast moving consumer goods-bedrijf dat TOP Partner wordt van het IOC. Volgens Jeffrey Lu, CEO en Executive Director van Mengniu, zal het onderdeel uitmaken van het TOP Programma als een katalysator werken voor de internationale ambities van het bedrijf. "This is a vital step in our international strategy, and we are honoured to have the opportunity to build the positive reputation of Chinese food and beverage brands among consumers globally."

De aanstaande Olympische Zomerspelen vinden plaats in Tokyo. Daarna volgen winterspelen in Beijing (2022) en de zomerspelen in Parijs (2024) en Los Angeles (2028). Het is nog niet bekend waar de spelen van 2026, 2030 en 2032 zullen worden gehouden. Vandaag, 24 juni, neemt het IOC een beslissing over de Winterspelen in 2026. Daar zijn Stockholm en Milaan voor in de race.