Cocoa from Ghana hoofdsponsor Handbalverbond

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft met Cocoa from Ghana een nieuwe partner gevonden. Cocoa from Ghana is vanaf vandaag de hoofdsponsor van het Nederlands Damesteam. Het NHV en de Ghanese cacao-industrie zijn een langjarige overeenkomst aangegaan tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Oranjedames werden bij het laatste WK handbal in Denemarken tweede. Passie, fair play en teamwork leidde het team van bondscoach Henk Groener naar de top van de wereld. Dit jaar heeft het Nederlands Damesteam twee uitdagingen: het Olympisch kwalificatietoernooi volgende week in Metz waar de ploeg zich voor het eerst in de geschiedenis kan plaatsen voor de Olympische Spelen deze zomer in Rio de Janeiro in Brazilië en het Europees kampioenschap in Zweden in december. De kwalificatie voor het EK is in volle gang en het Nederlands Damesteam is goed op weg om zich hiervoor te plaatsen.

Tjark de Lange, voorzitter van het Nederlands Handbal Verbond (NHV): "We zijn trots op deze samenwerking. Dit geeft een nieuwe impuls voor onze handbalsters en het topsportprogramma. Zoals iedereen weet, is het bereiken van de top &&n ding maar daar blijven nog moeilijker. Daarom is een langdurige samenwerking als deze zeer belangrijk voor ons."

De Ghanese cacao-industrie staat ook op de tweede plaats in de wereld, een positie die ook is bereikt door middel van een combinatie van passie, fair play en teamwork. Ghana is een onbetwiste wereldleider op het gebied van cacaoproductie met honderdduizenden onafhankelijke cacaoproducenten, vaak verenigd in bedrijven, goed voor bijna de helft van de nationale export van het land. Zij zijn geschikt voor het leveren van producten met constante kwaliteit. Deze producten, waar mensen over de hele wereld van genieten, inspireren emotie op vrijwel dezelfde manier dat sport inspireert beweging. Maar de Ghanese cacao-industrie heeft ook een uitdaging: het streeft naar een belangrijke, toonaangevende en innovatieve speler op de wereldwijde cacaoproductie markt.

Rondom het Olympisch Kwalificatie Toernooi van 18 tot 20 maart volgt er meer informatie over de samenwerking tussen Cocoa from Ghana en het Nederlands Damesteam.