Corendon nieuwe hoofdsponsor van schaatsploeg Worldstream-Corendon

Corendon keert terug in het schaatsen en is de nieuwe hoofdsponsor van schaatsploeg Worldstream-Corendon; de schaatsploeg waar onder andere Jutta Leerdam en Koen Verweij voor uitkomen.

Vandaag is tijdens de ploegpresentatie op het circuit van Zandvoort het goednieuwe sponsorship aangekondigd. De naam van Corendon zal per direct gedurende seizoen ‘21-‘22 onder andere prijken op de pakken en mutsen van de schaatsers, en in online en offline uitingen van en over de ploeg.

Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon: “We zijn er trots op om samen met Worldstream hoofdsponsor te zijn van deze schaatsploeg. Het oer-Hollandse merk Corendon past perfect bij de oer-Hollandse schaatsport. Daarnaast sluit de mentaliteit van de schaatsploeg naadloos aan op van ons. We zijn allebei gevestigde merken, maar durven dingen nét een beetje anders aan te pakken dan onze concurrenten. Tot slot hebben we uiteraard hoge verwachtingen van Jutta Leerdam. We hopen dat zij tijdens de World Cup en de Olympische Spelen haar dromen zal gaan waarmaken, en we zullen er alles aan doen om haar daarin te ondersteunen."

Corendon was al eerder als schaatssponsor actief. Sinds 2011 was men eerst co-sponsor van Team Op = Op Voordeelshop en sinds 2012 hoofdsponsor van een eigen team. In 2013 werd het schaatsteam van Jan van Veen overgenomen. In 2016 stopte Corendon met schaatssponsoring. Destijds zei Corendon-directeur Atilay Uslu: "We waren graag doorgegaan tot en met de Olympische Spelen van 2018, maar er is te veel gebeurd waardoor we nu een andere afweging maken. We zijn klaar in het schaatsen. Of we ooit terugkeren? Zeg nooit nooit, maar er zijn geen plannen in die richting."