Craft stopt sponsoring KNSB

Craft beëindigt de samenwerking met de KNSB. Het Zweedse sportmerk verlegt de focus naar een breder scala van sporten. De KNSB hoopt binnenkort de opvolger van Craft bekend te maken.

Craft ging in 2010 in zee met de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond als supplier. De samenwerking had betrekking op het totale topsportpakket. Daarvoor had Craft al de nodige ervaring en knowhow opgedaan via de levering van kwalitatief hoogwaardige, technische sportkleding aan tal van topsporters in uiteenlopende disciplines. Op basis van deze specifieke kennis en ervaring heeft Craft als supplier van de KNSB een bijdrage geleverd aan de topprestaties van de Nederlandse schaatsers. Hoogtepunt van de samenwerking vormde ongetwijfeld de Olympische Winterspelen, begin dit jaar in Sotsji, waar ons land, onder andere via de Zwolse broers Mulder, Ireen Wüst en Sven Kramer maar liefst 24 medailles in de wacht sleepte.

Adri Zwarthoff, CEO van X-Tend/Craft Benelux, laat weten met pijn in het hart, maar op het hoogtepunt van het partnerschap, te stoppen. "We mogen terugkijken op een uiterst succesvolle en plezierige samenwerking met de KNSB. Wij danken de schaatsbond en alle sporters voor de samenwerking en wensen ze heel veel succes in de komende jaren.”

Zoals gezegd gaat Craft zijn blik nu verbreden naar een breder scala en meer uiteenlopende sporten. In de loop der jaren is het assortiment fors uitgebreid met kleding voor onder meer hardlopen, fietsen, skiën en schaatsen. Daardoor heeft Craft zijn marktpositie op het gebied van technisch hoogwaardige sportkleding in breder perspectief kunnen versterken. Het Zweedse sportmerk blijft onverminderd actief als sportsponsor, zowel op lokaal en nationaal als op internationaal niveau. Zo is Craft – zoals eerder gemeld – een partnerschap gestart met topturner Epke Zonderland en met 800 meter atleet Thijmen Kupers. Tevens gaat Craft samenwerken met hardloopevenementen, zoals de Halve Marathon Business Run in Zwolle. Nieuw is ook de verbintenis met PEC Zwolle, waarbij de spelers worden voorzien van Craft onderkleding. De samenwerking met de KNSB mag dan worden beëindigd, dit betekent niet dat Craft zich als sponsor terugtrekt uit de schaatssport.