Daikin en IJsstadion Thialf sluiten twee-jarige partnerovereenkomst

Aan de start van een heel bijzonder schaatsseizoen zijn warmtepompfabrikant Daikin en IJsstadion Thialf in Herenveen een tweejarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

De verbintenis betreft een combinatie van meer zichtbaarheid tijdens- en buiten de schaatstoernooien en daarnaast een lidmaatschap van Daikin van de Thialf Business Club. Meest opvallende element in deze afspraken is de ‘make over’ van de vier kenmerkende Zamboni dweilmachines die Thialf bezit. Dat was afgelopen weekend al zichtbaar tijdens de Daikin NK Afstanden.

Managing Director van Daikin Nederland, Edwin Hoogerwerf, licht de keuze toe. “Wij zijn in 2018 in de schaatssport gestapt en dat bevalt ons nog steeds goed. Iedere Nederlander houdt van schaatsen en kijkt graag naar schaatsen in de winter. Daarbij komt dat we tegenwoordig vooral schaatsen op kunstijsbanen en de uitdagingen op dat soort locaties, zoals klimaatbeheersing en duurzaamheid, onze corebusiness zijn. Bovendien is Thialf een internationaal A-merk op haar gebied en die ambitie en positie delen wij eveneens”

Ook Marc Winters, directeur van Thialf, is zeer verheugd met de samenwerking. “Het is altijd prettig wanneer een hoofdsponsor van de KNSB ook een relatie krijgt met Thialf omdat we elkaar sponsortechnisch vaak tegen komen tijdens de grote toernooien. De Zamboni’s zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast heeft het ook voor onze Business Club waarde wanneer er partners toetreden die dicht op de (top)sport zitten. En het zal natuurlijk helder zijn dat wij iedere sponsor in deze uitdagende tijden hard kunnen gebruiken. Als dat ook nog eens een sponsor is die past als een warme jas, dan is dat dubbel goed nieuws.”

De overeenkomst tussen de twee partijen start per dit winterseizoen en loopt tot 1 oktober 2022.