DELA hoofdsponsor EK Damesvolleybal

Coöperatie DELA maakt vandaag bekend hoofd- en titelsponsor te worden van het Europees Kampioenschap volleybal voor dames. DELA is al sinds 2006 sponsor van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).

Met het EK dat op 26 september start in Nederland en België ondersteunt de coöperatie de sportieve ambities van de volleybalbond en wil zij het publiek een bijzondere mogelijkheid bieden om het EK van dichtbij mee te maken.

De aankondiging van DELA als grootste partner van het EK hing al een tijdje in de lucht. Edzo Doeve, directievoorzitter coöperatie DELA: "Afgelopen jaren steunden we het sportieve programma van de Nederlandse volleybalsport al en brachten we de prestaties van het team zoveel mogelijk via tv-beelden in de huiskamers. De belangrijkste wedstrijden van het Nederlandse team werden vooral in het buitenland gespeeld. Wel speelden de dames veel vriendschappelijke wedstrijden voor eigen publiek. Met het EK in Nederland en België ondersteunt DELA de sportieve ambities van de volleybalbond en kan het publiek na 20 jaar opnieuw genieten van een EK in eigen land.”

Sportief evenement

Edzo Doeve vervolgt: "DELA is een betrokken promotor van de volleybalsport als sponsor van de Nevobo. Via evenementen als de DELA Meidendag, de DELA Trophy en clinics van de talentteams brachten we mensen in aanraking met deze sport. Veel wedstrijden werden door DELA opgenomen en beelden daarvan werden beschikbaar gesteld voor uitzending. We gingen zelfs een stap verder toen we via een televisieprogramma het team en de sport in de huiskamers brachten. Ook stelden we uitzendrechten van wedstrijden beschikbaar. Dit EK brengt voor ons alles samen: een prachtig sportief evenement in eigen land én de zekerheid dat de sport op de landelijke televisie en op internet te volgen zal zijn.”

Ook Peter Blangé, EK toernooidirecteur, is verheugd met de stap van DELA: "Met DELA als naamgever van het Europees Kampioenschap, krijgt het toernooi een partner die haar naam al lang aan de sport heeft verbonden en nu het beste van continentaal volleybal aan Nederland presenteert. Een kroon op hun werk, waar wij als organisatie dan ook erg blij mee zijn.”

Triple Double sportmarketing is als adviseur van DELA betrokken bij het sponsorschap van DELA van het EK.

Speelsteden
Het ‘2015 CEV DELA Volleyball European Championship Women Final Round’, zoals de officiële titel luidt, wordt gespeeld van 26 september t/m 4 oktober. Speelsteden zijn Apeldoorn, Eindhoven, Rotterdam en het Belgische Antwerpen. De selectie van bondscoach Giovanni Guidetti zal in de voorbereiding op het EK maar liefst driemaal aantreden tegen olympisch kampioen Brazilië. Deze wedstrijden worden gespeeld in Eindhoven (12/9), Rotterdam (13/9) en Amsterdam (16/9).