Diede de Groot sluit aan bij Team CITI

Vlak voor haar vertrek naar Tokyo voor de Paralympische Spelen voegt de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot zich bij Team CITI, een selectie van wereldwijde Para-atleten die pleiten voor inclusiviteit, zowel binnen als buiten de sport gesponsord door CITI.

“Citi is een groot voorstander van inclusiviteit in de samenleving en draagt actief bij aan het veranderen van de perceptie van mensen met een handicap. Het is iets dat ik dagelijks ervaar, net als miljoenen andere mensen met een handicap,” zegt de Groot. “Met mijn sport wil ik alle mensen inspireren om te gaan bewegen en in hun dromen te geloven. Ik vind het heel fijn dat een organisatie als Citi mij steunt en miljoenen mensen over de hele wereld wil inspireren. Ik ben trots dat we vanaf vandaag samen zullen strijden voor meer bewustzijn.”

"Citi en het Citi Nederland-team zijn trots om samen te mogen werken met een getalenteerde atlete als Diede om bewustwording en enthousiasme te creëren voor de Paralympic Movement en de vele bewonderingswaardige atleten zoals Diede," zegt Auke Leenstra, Citi Country Officer Nederland. "We zijn toegewijd aan het creëren van een meer diverse en inclusieve samenleving en, samen met Diede, het gesprek over handicaps te veranderen, terwijl we nieuwe parasportfans bij Citi en daarbuiten enthousiasmeren."

Citi begon zijn samenwerking met het International Paralympic Committee (IPC) in 2018. Als lid van de IPC zal de Groot de wereldwijde inspanningen van Citi ondersteunen om een meer diverse, inclusieve samenleving te bevorderen en de perceptie van mensen met een handicap te helpen veranderen. Team Citi telt inmiddels 55 para-atleten van over de hele wereld.

Naast het partnerschap met de IPC werkt Citi momenteel samen met 23 Nationale Paralympische Comités (NPC's), waaronder Australië, Bulgarije, Chinees Taipei, Colombia, Costa Rica, Tsjechië, Groot-Brittannië, Hong Kong, India, Indonesië, Ierland, Kazachstan, , Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nigeria, Filippijnen, Polen, Singapore, Slowakije, Zuid-Afrika, Thailand en de VAE.
Door dit missiegedreven partnerschap wil Citi het bewustzijn voor de Paralympische beweging vergroten, para-atleten ondersteunen en pleiten voor maatschappelijke verandering in de perceptie van handicaps. In samenwerking met de IPC-partners heeft Citi vele Para-sportevenementen gesponsord, waaronder de Aziatische Para Games 2018, de Wereldkampioenschappen rolstoelrugby 2018, de wereldkampioenschappen parazwemmen 2019 en de wereldkampioenschappen para-atletiek 2019.

Eind juni lanceerde Citi zijn #StareAtGreatness-campagne op verschillende sociale platforms. Met atleten van Team Citi versterkt de campagne de stemmen van mensen die hun eigen ervaringen van het leven met een handicap delen en wordt het gesprek op gang gebracht over de perceptie van handicaps.

Over CITI Nederland

Citi, de toonaangevende wereldwijde bank, heeft ongeveer 200 miljoen klantenrekeningen en doet zaken in meer dan 160 landen en rechtsgebieden. Citi biedt consumenten, bedrijven, overheden en instellingen een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder consumentenbankieren en krediet, bedrijfs- en investeringsbankieren, effectenmakelaardij, transactiediensten en vermogensbeheer.

De activiteiten van Citi in Nederland begonnen in 1964. Citi is een van de grootste buitenlandse banken in Nederland en de enige bank met hoofdkantoor in de VS die al zo lang aanwezig is in het land. Citi Nederland heeft 80 professionals in dienst die uitsluitend grote multinationale ondernemingen, marktleidende lokale bedrijven, financiële instellingen, grote beleggersfondsen, pensioenfondsen, overheidsorganisaties en sinds 2021 middelgrote bedrijven bedienen.