DPD Nederland hoofdsponsor EK Squash 2020

Het grootste squashtoernooi van Europa, het EK Squash komt in 2020 naar Nederland. Europa’s beste spelers zullen het in de week van 29 april t/m 2 mei in teamverband tegen elkaar opnemen. De organisatie van het kampioenschap is in handen van de Nederlandse Squash Bond, Squash Time Eindhoven en pakketdienst DPD, die zich als hoofdsponsor heeft verbonden aan de sport.

Zeven jaar lang moesten squashliefhebbers wachten op een EK Squash in Nederland, maar daar komt in 2020 verandering in. Ruim 200 deelnemers uit 20 verschillende landen zullen in de laatste week van april afreizen naar Eindhoven. Zowel de herenteams als de damesteams spelen deze week om de Europese titel. De gehele Europese top, waaronder Frankrijk, Engeland, Duitsland en België zullen in hun sterkste bezetting deelnemen. Bij de heren zijn Simon Rossner, Gregoire Marche en James Wilstrop de bekende favorieten. Nele Gilis, Camille Serme en de Nederlandse topspeelster Milou van der Heijden zijn de grootste kanshebbers op de titel bij de dames.

Voor het EK Squash 2020 heeft de organisatie gekozen voor een iconische locatie in Eindhoven: Het Klokgebouw op Strijp-S. Dankzij de ASB Glass Court, die speciaal voor het kampioenschap in Het Klokgebouw wordt opgebouwd, speelt de Europese top in een unieke omgeving. De tribune rondom de glazen squashbaan biedt ruimte aan honderden toeschouwers, vanwaar zij hun favorieten kunnen bewonderen.

Sven Wouters, Directeur Squash Bond Nederland: “Door het EK Squash in 2020 naar Nederland te halen, hopen we nog meer mensen te interesseren voor de sport. Iedereen is welkom, jong, oud, groot squash fan of gewoon geïnteresseerd en nieuwsgierig naar de sport. Het samenbrengen van de Europese top in teamwedstrijden zorgt voor een fantastische dynamiek, waardoor de energie, sfeer en beleving groter zal zijn dan ooit. We zijn dan ook ontzettend blij dat we dit evenement kunnen realiseren met de hulp van onze sponsor DPD Nederland.”

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Als groot squashliefhebber ben ik trots dat we opnieuw een belangrijk squashevenement naar Nederland kunnen halen en als DPD kunnen bijdragen aan de organisatie van het Europees kampioenschap. Het dynamische karakter van squash past goed bij DPD. Ook bij ons is geen dag hetzelfde, maar door effectief samen te werken leveren we pakketten snel en efficiënt bij de ontvanger. Deze snelheid, effectiviteit en teamwork hoop ik natuurlijk terug te zien tijdens de wedstrijden.”

In januari zal de kaartverkoop van start gaan voor het EK Squash.