Drie nieuwe shirtsponsors FC Groningen

VitaalNed, HEALTHiCHECK en Imagine Run sieren de komende drie seizoenen de achterzijde van het shirt van FC Groningen. Een initiatief van drie Groningse bedrijven die via de Trots van het Noorden uiting willen geven aan hun ambitie.

Het gemeenschappelijke doel van de drie partijen is het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl en duurzame inzetbaarheid. Lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal. VitaalNed, HEALTHiCHECK en Imagine Run vervangen de uiting van HEALTH i PORT, die de afgelopen seizoenen op de rugzijde van het shirt prijkte.

VitaalNed is voortgekomen uit een samenwerking tussen GGZ-instelling INTER-PSY en Health Club Plaza Sportiva. De twee Groningse bedrijven ontwikkelden een nieuw concept dat onder de naam VitaalNed meerdere expertises bijeen heeft gebracht. Het medisch fysieke aspect, het mentale aspect en leefstijl in brede zin.
HEALTHiCHECK is een gezondheidstest die gezondheid meet en mogelijke gezondheidsrisico’s in kaart brengt. HEALTHiCHECK werkt als screeningsinstrument en wordt preventief ingezet.
Imagine Run is opgericht door oud-sportjournalist Jacques de Krom en ondernemer Edwin Kuipers. Met hun initiatief willen zij mensen in beweging krijgen en een betere wereld creëren. Een wereld waarin een actieve leefstijl de norm is. Een wereld waarin iedereen in staat is om gezonder te leven en elkaar inspireert en motiveert om te bewegen.

Bauhaus staat al op het shirt van de club uit Groningen.

Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen zegt in reactie op het sponsornieuws: "Uiteraard zijn wij zeer blij met het feit dat we voor drie seizoenen deze partners aan ons hebben weten te verbinden. Nog unieker is het feit dat deze bedrijven en samenwerking is ontstaan uit de Stichting HealthIPort welke wij een aantal jaar geleden gezamenlijk hebben opgezet. Wat betreft de doelstellingen van de bedrijven sluit dit naadloos aan bij de plannen en verdere ontwikkelingen vanuit het TopSportZorgCentrum, waarbij we dus een mooie koppeling hebben met de regio en ons nieuwe centrum."