Dutch Open wordt weer KLM Open

Na twee jaar als Dutch Open door het leven te zijn gegaan heet het Nederlandse golftoernooi dit jaar weer KLM Open.

In 2021 besloot KLM een stapje terug te doen en geen naamgever en hoofdsponsor meer te zijn van het toernooi. De situatie waarin KLM zich destijds bevond zorgde er voor dat KLM een meer bescheiden wilde innemen. Wel bleef KLM businesspartner. Nu is de vertrouwde naam weer terug.

ING Private Banking heeft besloten om zijn bestaande official partnership met het toernooi, dat was aangegaan met ingang van 2016, na zeven jaar niet te verlengen. ING gaat wel verder als sponsor van het toernooi.
DP World en Fortinet zijn twee nieuwe sponsors van het KLM Open. DP World is een toonaangevende leverancier van slimme logistieke oplossingen voor de handelsstroom over de hele wereld. Het bedrijf is al enige tijd ook hoofd- en titelsponsor van de European Tour. Fortinet is de officiële cybersecurity-partner van de Tour.

Daniel van Otterdijk, Chief Communications Officer bij DP World zei: "We kijken uit naar de voortzetting van ons samenwerking met het KLM Open op de prachtige Bernardus Golf Course voor wat ongetwijfeld weer een spectaculair DP World Tour evenement wordt voor zowel spelers als fans. Het evenement is een van de oudste op de Tour. Met Nederland als een van de meest prominente logistieke hubs in Europa, biedt het evenement ons een spectaculaire kans om onze klanten te ontvangen en in contact te komen met de fans.”

"Als officiële Cybersecurity-partner van de DP World Tour brengt Fortinet zijn expertise in cybersecurity-innovatie naar de golfwereld. We zijn verheugd dat het partnerschap ons de mogelijkheid biedt om Fortinet te associëren met een van de meest historische toernooien van de tour," aldus Severine Perotto, Vice President EMEA Marketing bij Fortinet.

Nieuw dit jaar is het KLM Open College: dagelijkse sessies waarin doorgewinterde (ex-) topgolfers, caddies en golfjournalisten bezoekers aan het KLM meenemen achter de schermen van het topgolf. Wie een ticket voor het KLM Open 2023 aanschafte, kon een gratis kaart voor het KLM Open College bestellen. Hiervan is massaal gebruikgemaakt, waardoor alle geplande sessies op de vier toernooidagen zijn ‘uitverkocht’.

De 103de editie van het KLM Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023 op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de European Tour. Het grootste jaarlijks terugkerende internationale golftoernooi van Nederland wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports, ondersteund door de partners KLM, TCS Tata Consultancy Services en DP World Tour.

Foto: Ole Rethans