Easyjet stopt sponsoring schaatsploeg

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft de samenwerking met de langebaanploeg van Jillert Anema beëindigd. Dat meldt schaatsen.nl. Het Britse bedrijf ondervindt nog altijd veel last van het coronavirus en voelt zich daardoor genoodzaakt te stoppen met de sponsoring.

"Door het ongekende effect dat de coronacrisis heeft gehad op de luchtvaartsector hebben we helaas moeten besluiten onze sponsoring van het schaatsteam niet te verlengen voor het komende seizoen", stelt Stephanie Doggen, woordvoerster van easyJet op schaatsen.nl. "We blijven uiteraard enorm trots op het team en op alles wat ze de afgelopen twee seizoenen hebben bereikt. We betreuren het ten zeerste dat onze samenwerking voorlopig niet door kan gaan, maar we wensen alle teamleden in deze onzekere tijden het allerbeste voor de toekomst."

Easyjet werd in 2018 sponsor van de schaatsploeg van coach Anema. In 2019 werd het contract met een jaar verlengd met de intentie om door te gaan tot de Olympische Spelen van 2022. Het bedrijf liet daarbij de clausule opnemen dat het bij bijzondere omstandigheden (waartoe het coronavirus behoort) kon stoppen als sponsor.

Voor teammanager Jos Vaessen kwam de mededeling niet uit de lucht vallen. “Het zou pas een verrassing zijn geweest als ze wél door waren gegaan."
In de begroting van de ploeg voor het komende seizoen was al rekening gehouden met het stoppen van easyJet. De drie sponsors van de marathonploeg van Anema - Royal A-ware, ZiuZ en Interfarms - gaven destijds al aan dat ze een deel van de kosten op zich zullen nemen als easyJet de stekker eruit zou trekken. Bovendien hebben zowel de rijders als de stafleden moeten inleveren.
De ploeg gaat wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar de echte zoektocht daarvoor zal pas zijn op het moment dat de situatie weer wat normaler is. Daarbij richt men zich vooral op een hoofdsponsor voor het olympische jaar.