Eerste Divisie wordt Jupiler League

De Eerste Divisie wordt de komende drie jaar Jupiler League.

Dat maakte Jupiler, onderdeel van InBev Nederland, en de Coöperatie Eerste Divisie vandaag bekend. Jupiler heeft een driejarig sponsoringcontract gesloten dat per 1 juli zal ingaan. Jupiler is de opvolger van Gouden Gids als naamgever.

Als sponsor ondersteunt Jupiler de Eerste Divisie niet alleen financieel. Jupiler zal een belangrijke rol spelen in dit partnership en zich vooral richten op de invulling door onder meer opvallende acties te gaan organiseren in en rond de stadia, voor en na de wedstrijd. De Coöperatie Eerste Divisie heeft Jupiler als sponsor gekozen, juist omdat dit biermerk sponsoring op een opvallende en originele wijze weet in te vullen.

Manisha Thakker, marketing directeur van InBev Nederland zegt hierover: "De algemene afspraken zijn net rond, maar we weten allebei in welke richting we samen willen groeien. In België hebben we al ruime ervaring als succesvolle voetbal sponsor. Ook in Nederland willen we een positieve bijdrage leveren, uiteraard rekening houdend met de lokale verschillen en reglementen."
"Omdat voetbal goed past bij het stoere, mannelijke Jupiler dat staat voor competitie, kracht en gezelligheid is sponsoring van de Eerste Divisie voor ons interessant. Jupiler ziet ook kansen in de sterke band die de Eerste Divisie heeft met amateurverenigingen. Met meer dan één miljoen wedstrijdbezoekers en meer dan 75 miljoen televisiekijkers per jaar, is deze divisie bijzonder populair en bekend. Wij zijn met trots de sponsor van de nieuwe Jupiler League", aldus Manisha Thakker.

Jupiler volgt de Gouden Gids als sponsor op. Voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie Frans Derks: "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met Jupiler een meer dan volwaardige opvolger voor de Gouden Gids hebben gevonden. Het is een partner die een actieve bijdrage gaat leveren om de voetballiefhebber voor onze divisie te interesseren en daarmee onze stadions nog voller te krijgen. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze relatie succesvol en daardoor eveneens langdurig zal zijn."

Sponsoring van voetbal is voor Jupiler niet vreemd. In België sponsort het biermerk al vijftien jaar de hoogste voetbalcompetitie die eveneens Jupiler League heet. Onlangs werd Jupiler ook het officiele bier en sponsor van Willem II.

Bij de totstandkoming van de Jupiler League en de werving van de naamgever is de Coöperatie Eerste Divisie geadviseerd en ondersteund door Mark Versteegen van Van Dooren Advies.