Eerste editie Van Lanschot Masters

Van Lanschot Bankiers organiseert op 12, 13 en 14 september de eerste editie van de Van Lanschot Masters.

Het toernooi is een exclusief en besloten golfevenement voor circa 3.000 relaties van de bank en business partners. De wedstrijden en activiteiten vinden plaats op de 18 holes golfbaan van Efteling Golfpark in Kaatsheuvel. De organisatie is in handen van Van Lanschot en Made in Scotland. Aan het golfevenement heeft Van Lanschot namen verbonden als de Nederlandse top-golfers Maarten Lafeber, Rolf Muntz en Robert-Jan Derksen, modeontwerpster Monique Collignon en 'Europees voetballer van de eeuw' Johan Cruijff.

De gasten op de Van Lanschot Masters kunnen actief deelnemen aan golf in de vorm van wedstrijden, competities, contests, game improvement en clinics. Ook zijn er officiële wedstrijden, waaraan tal van buitenlandse golfprofessionals meedoen evenals diverse Nederlandse persoonlijkheden uit de wereld van sport, televisie, politiek en bedrijfsleven. Zo worden er gespeeld: de Personality Challenge, ProAm's, de Dutch Tour Challenge (waarin de drie Nederlandse golfprofessionals, Maarten Lafeber, Rolf Muntz en Robert-Jan Derksen het tegen elkaar op nemen), de Dutch Mixed Tour Challenge en een wedstrijd exclusief voor dames.

Daarnaast staat Van Lanschot Masters in het teken van de ondersteuning van twee goede doelen: Johan Cruijff Foundation en Villa Pardoes. In dat kader worden er 'charity sales' gehouden, verzorgd door Diederik Westerhuis, oud-veilingmeester van Sotheby's.

De naam Van Lanschot is al sinds 1928 verbonden met golf. Vanaf 2004 wil men die betrokkenheid meer uitdragen dan in het verleden. Daarbij staat vooral de rol die golf kan spelen als extra binding tussen de bank en haar cliënten voorop. Van Lanschot Masters sluit volgens de bank perfect aan bij het persoonlijke relatiebeleid van het bankiershuis dat gebaseerd is op exclusiviteit en kwaliteit."