EK Triathlon 2019 naar Weert

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden in Weert gehouden. Dat heeft Renato Bertrandi, voorzitter van de Europese Triathlon Union (ETU), donderdag bekendgemaakt na afloop van het ETU-congres in het Oostenrijkse Kitzbühel. Rabobank ondersteunde het bid.

Burgemeester Jos Heijmans van Weert en sportgedeputeerde Ger Koopmans zijn zeer tevreden met de toewijzing: "Met het binnenhalen van het EK Triathlon 2019 halen we een groots evenement naar Weert. Dit is niet alleen goed voor Weert, maar voor heel Limburg, Nederland &n goed voor de triathlonsport”, verklaarden de beide Limburgse bestuurders.

Ook de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is trots op de toekenning van het EK 2019 aan Nederland. "Het is een schitterende promotie voor de triathlonsport”, aldus Wim van Ooijen, voorzitter van de NTB. "De organisatie van dit grote evenement draagt ook bij aan de invulling van onze en de Limburgse plannen om meer jeugd aan het bewegen te krijgen."

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden van 5 tot en met 9 juni gehouden. Het EK 2019 wordt ingeluid met een openingsceremonie, een ETU-congres en diverse activiteiten op breedtesportgebied. Start-, finish- of breedtesportlocaties vinden allemaal in Weert plaats.
De stichting Stadstriatlon Weert is al 3 jaar lang bezig om aan de voorwaarden van de Europese Triathlon Unie (ETU) te voldoen. Ook de gemeente Weert ondersteunt het bid. Daarnaast heeft ook Rabobank Weerterland en Cranendonck organisatorische en financiële ondersteuning toegezegd bij de realisatie van de ambitie voor de EK triatlon in 2019. In 2017 is Rabobank ook naamgever van de Rabobank Stadstriatlon Weert 2017.