Energieleverancier Qurrent nieuwe hoofdsponsor Feyenoord'

Feyenoord heeft een nieuwe hoofdpartner. Vanaf seizoen 2017-2018 staat het logo van groene energieleverancier Qurrent op het shirt. Vrijdag wordt de samenwerking verder toegelicht.

Qurrent zou een contract van vier jaar hebben getekend en betaalt 4,5 miljoen euro per jaar. Dat ligt in lijn met de bijdrage van de huidige hoofdsponsor Opel. Wel zou er een bonus zijn afgesproken waardoor de bijdrage kan oplopen tot 6 miljoen euro.

Qurrent is een Nederlandse energiemaatschappij en een 100% dochter van de Stichting DOEN, een fonds dat gefinancierd wordt door bijdragen van de Goede Doelen Loterijen van Boudewijn Poelmann, een van de Vrienden van Feyenoord.;Poelmann was vanaf eind april 2007 tot 1 maart 2009 aangesteld als commissaris van de naamloze vennootschap achter Feyenoord.

Met Qurrent is de Eredivisie opnieuw een energiebedrijf als hoofdsponsor rijker. Inmiddels hebben PSV (Energiedirect.nl), SC Heerenveen (GroenLeven), NEC Nijmegen (Energieflex), FC Twente (PureEnergie) en FC Groningen (Essent) een (groene) energieleverancier als partner.