Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie onderzoeken samengaan

De Eredivisie (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) zijn van mening dat de (inter-)nationale ontwikkelingen in het voetbal, de uitdagende tijden (coronavirus en economische crisis), en de recente ervaringen nopen tot meer gezamenlijkheid en regie.

De ECV en CED hebben daarom gezamenlijk uitgesproken een samengaan te willen onderzoeken. Onderzocht zal worden of het mogelijk is uiteindelijk één Nederlandse voetballeague te vormen, om zo de zeggenschap over het betaald voetbal te vergroten, zowel sportief als commercieel, en daarmee de waarde van Nederlands voetbal te laten stijgen. Hiermee sluit het betaald voetbal in Nederland aan bij onder meer Engeland (Premier League), Duitsland (Bundesliga) en Spanje (La Liga). In die landen heeft dat reeds in een eerder stadium plaatsgevonden en haar grote toegevoegde waarde bewezen.

Jan de Jong definitief directeur

In de vergadering van vennoten van 21 september heeft de Eredivisie unaniem besloten de interim status van Jan de Jong als directeur Eredivisie CV te wijzigen in een definitieve benoeming voor langere tijd.

John Jaakke, voorzitter van de Raad van Commissarissen licht het besluit toe: “In de afgelopen maanden heeft Jan de Jong de Eredivisie CV in een moeilijke periode uitstekend geleid. Deze benoeming is daar een gevolg van. Gelet op de positie van het betaald voetbal en de toekomst plannen van de ECV is continuïteit in de leiding van de ECV bovendien een vereiste. Wij zijn daarom blij dat we met Jan de Jong hebben kunnen afspreken dat hij de komende jaren aan de ECV verbonden zal zijn."

De herbenoeming van de commissarissen van de Eredivisie CV John Jaakke en Peter Fossen staat voor de volgende vennotenvergadering geagendeerd.