ERIMA kledingsponsor KNBB Sectie Pool

Het gerenommeerde sportmerk ERIMA is de komende drie jaar de exclusieve kledingpartner van de verschillende topsportprogramma’s binnen de KNBB Sectie Pool.

Dit werd op 18 augustus bekendgemaakt in de Golden Tulip in Leende, waar handtekeningen werden gezet onder de driejarige overeenkomst tussen de KNBB Sectie Pool en ERIMA.

Onderdeel van de overeenkomst is dat alle selecties van de KNBB Sectie Pool (jeugd, senioren, dames en senioren) tijdens het EK Pool In Leende worden voorzien van de kwaliteitskleding van ERIMA. Hiermee staat de sportkleding niet alleen in dienst van de te leveren prestaties, maar draagt ook bij aan een professionele uitstraling.

ERIMA was al bekend bij poolspelers, snookerspelers en driebandenspelers vanwege de gewaardeerde samenwerking als kledingpartner van de World Games, het internationale multisportevenement voor niet-Olympische disciplines waarvan onder andere Dick Jaspers deel uitmaakte. In een eerder stadium bevestigde ERIMA al haar betrokkenheid met sport en sportbonden door samenwerking met onder andere de Korfbalbond en Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Willem La Riviere, directeur KNBB: "Door de samenwerking met een gerenommeerd sportmerk als ERIMA worden niet alleen de sportieve ambities van onze topspelers en talenten ondersteund, maar dit zorgt ook dat alle selecties eenduidig en professioneel aan de pooltafel verschijnen. De uitstraling en de pasvorm van de ERIMA-lijn geven onze spelers een gevoel van voorsprong nog voordat de partij begint. We zijn er dan ook trots op dat we met elkaar gaan samenwerken. Hierbij zien we niet alleen de voordelen voor onze topsportambities, maar ook verwachten wij voordeel voor de breedtesport als we de samenwerking verder uitbouwen.”

Arian Verrijt, directeur ERIMA: "Vanwege onze betrokkenheid als kledingleverancier voor de Nederlandse delegatie van de World Games zijn we in contact gekomen met de KNBB en zagen we vooral voor de sectie POOL samen kansen om elkaar te versterken. Natuurlijk is het voor ons een totaal nieuwe tak van sport waarin we ons gaan presenteren, maar als teamsportspecialist richten wij ons op alle sporttakken waar we iets voor kunnen betekenen en dan past een samenwerking met een organisatie als de KNBB daar zeker bij. Wij zijn trots om als exclusief kledingpartner ons merk aan de sectie POOL te kunnen en mogen verbinden en ERIMA op deze manier internationaal te promoten.”

Maarten Combrink, programmamanager Topsport KNBB Sectie Pool: "De kleding van ERIMA is zowel mooi als functioneel. We zijn zeer verheugd met deze nieuwe partner. Spelers en publiek in Leende hebben enthousiast gereageerd op de nieuwe look van onze selecties. De eerste Europese titels zijn al binnengehaald. We kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking."