Essent beëindigt schaatssponsoring

Essent stopt na het seizoen 2013/2014 met de sponsoring van het schaatsen. Het energiebedrijf zal de aflopende contracten met de ISU (International Skating Union), de KNSB (de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond) en schaatsstadion Thialf niet verlengen en zich terugtrekken als sponsor van de Essent ISU World Cups en de EK’s en WK’s langebaanschaatsen (de Essent ISU Championships).

Het energiebedrijf is al vanaf 1998 de hoofdsponsor van de Essent ISU World Cup. In 2009 kwamen daar de ISU WK's en EK's schaatsen bij.

Na een pitch tussen drie bureaus heeft Essent sportmarketingbureau Triple Double gekozen om de exit uit het schaatsen te begeleiden en ook na Sochi te adviseren over de sportsponsorstrategie. Daarmee komt ook een einde aan de relatie die Essent met Trefpunt afgelopen jaren heeft gehad.

"Het ondersteunen van de schaatssport heeft de naamsbekendheid van Essent enorm verhoogd - tot 97% totale bekendheid nu. Oer-Hollands, sympathiek en ‘van-ons-allemaal’. Het zijn de associaties bij het schaatsen die perfect pasten bij de merkwaarden van Essent. We spreken dan ook van een succesvolle samenwerking met de diverse partijen in de schaatswereld", aldus Essent in een verklaring.
"Essent was sponsor in een fase waarin het schaatsen een enorme ontwikkeling doormaakte. Met de schaatssponsoring heeft Essent haar doelstellingen behaald. Er wordt nu gekeken naar alternatieven passend bij de huidige situatie van Essent. Dat is dus een ander uitgangspunt dan bij de start van de sponsoring (vestiging merknaam, liberalisering energiemarkt).''

Erwin van Laethem, CEO van Essent: ‘De energiemarkt is voortdurend in beweging. De veranderende omstandigheden hebben ons doen besluitende bakens te verzetten. We hebben als sponsor het plafond bereikt van wat mogelijk is. Ons sponsorbeleid gaat nadrukkelijk verschuiven richtingklantenwerving en klantbehoud. Na 15 jaar intensieve betrokkenheid voelen we ons zeer verbonden met de schaatssport alsook met de mensen in de schaatssport zelf. Het afscheid zal ons niet licht vallen. Gelukkig staat ons nog een heelseizoen te wachten als supporter van het schaatsen. En daar verheugen we ons op’, aldus Van Laethem.

Ook ISU-president Ottavio Cinquanta benadrukt de intensieve, constructieve en plezierige samenwerking in de 15 jaren van het succesvolle sponsorship. ‘Het heeft Essent de mogelijkheid geboden zich te presenteren op het hoogste niveau van schaatsen, op TV, in de media en in de vele schaatspodia in de wereld. En de ISU de kans geboden het schaatsen verder te ontwikkelen op internationaal niveau."