Fairtree nieuwe partner Cricketbond

Fairtree is de nieuwe partner van de KNCB en shirtsponsor van het Nederlands Elftal tijdens de aanstaande ICC Men’s Twenty20 World Cup 2021 en de ODI-tour naar Zuid-Afrika in november 2021.

Fairtree, een wereldwijde investeringsmaatschappij, heeft al een lange periode een passie voor cricket. Het begon met de ontwikkeling van schoolcricket in Zuid-Afrika. Dit werd in 2018 wereldwijd uitgebreid met de start van hun samenwerking met Gary Kirsten Cricket, een wereldwijd toonaangevende cricketacademie. Het doel van de samenwerking tussen de KNCB en Fairtree is het ondersteunen van de ambitieuze doelstellingen van het Nederlands Elftal voor het komende WK T20 en de tour naar Zuid-Afrika.

Kobus Nel, CEO van Fairtree, over het partnerschap: "Wij zijn erg trots op de samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond. De visie van de KNCB om de cricketsport in Nederland te ontwikkelen en bekender te maken bij het Nederlands publiek, paste vanaf het begin af aan bij Fairtree. Cricket is een fantastische sport die mensen van alle achtergronden met elkaar verbindt. Diversiteit is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van het spel in Nederland en een prioriteit is het creëren van een inclusieve sportomgeving waar Nederlandse spelers, supporters, coaches, medewerkers, umpires, vrijwilligers en bestuurders zich gewaardeerd voelen en kunnen bijdragen aan de sport. Nu Fairtree zijn internationale investeringsaanwezigheid heeft vergroot, zal ons partnerschap helpen om de zichtbaarheid van Fairtree op internationale markten te vergroten."

”Fairtree en Kobus Nel staan er om bekend een diep gewortelde passie te hebben voor cricket”, vult Milena van Not, CEO van de KNCB, aan. “Het is mooi om te zien dat naast commerciële belangen ook zaken als ontwikkeling van cricket in Nederland en diversiteit een belangrijke rol spelen bij het aangaan van deze samenwerking. Het mag duidelijk zijn dat Fairtree naast een gewaardeerd shirtsponsor, ook een partner is waar we trots op zijn en waarmee we de toekomst van cricket in Nederland verder kunnen uitbouwen.”