FedEx wordt UEFA Champions League partner

FedEx heeft met UEFA een driejarige sponsorovereenkomst gesloten voor de UEFA Champions League tot en met 2024. FedEx gaat ook de UEFA Foundation for Children ondersteunen. FedEx was afgelopen zes jaar partner van de UEFA Europa League.

De nieuwe overeenkomst geeft FedEx ook sponsorshiprechten voor de UEFA Super Cup, UEFA Youth League finales, de UEFA Futsal Champions League finales en de UEFA eChampions League. In 2019 tekende FedEx al een vierjarig contract met UEFA voor de sponsoring van het nationale team voetbal. Daarmee is het logistiek bedrijf ook partner van UEFA EURO 2020 dat op 11 juni start, en de UEFA Nations League finals.

In 2016 was FedEx de eerste sponsor, die een samenwerking startte met de UEFA Foundation for Children, waarbij voetbal werd gebruikt als een middel om een sociale en positieve impact te hebben in gemeenschappen over de hele wereld. Naast de sponsoring van de UEFA Europa League en UEFA EURO 2020 zorgden FedEx en de UEFA Foundation voor veilige voetbalvelden in Spanje, Polen, Brazilië en Zuid-Afrika, en financierden ze gezamenlijk een “Football for Employability”-programma opgezet voor jonge volwassenen in Roemenië, Hongarije, Engeland en Ierland. FedEx nodigde ook lokale kinderen uit als spelersmascotte bij de finales van de UEFA Europa League in samenwerking met non-profitorganisaties in Stockholm (Zweden), Lyon (Frankrijk) en Baku (Azerbeidzjan), waar een volledig vrouwelijke line-up van spelersmascottes voetbalgeschiedenis schreef.

“Ons wereldwijde sponsorschap van de UEFA Champions League biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor ons merk, onze teamleden, klanten en gemeenschappen. Door ons merk af te stemmen op sportprestaties van wereldklasse kunnen we onze diensten koppelen aan ons publiek via de passie en emoties die door sport worden gegenereerd en kunnen we een positieve bijdrage leveren aan onze lokale gemeenschappen,” aldus Brie Carere, executive vice president, chief marketing and communications officer, FedEx Corp. “We blijven zoeken naar krachtige samenwerkingen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid met de UEFA Foundation for Children, net als tijdens onze sponsoring van de UEFA Europa League.”

“FedEx heeft bewezen een ongelooflijk gewaardeerde UEFA-partner te zijn. We zijn verheugd dat ze hun samenwerking met ons voortzetten en uitbouwen, die in 2015 begon en waarbij ze nu ons vlaggenschip van de clubcompetitie, de UEFA Champions League, ondersteunen”, aldus Guy-Laurent Epstein, directeur marketing van de UEFA. “De UEFA Champions League is ’s werelds grootste clubcompetitie en we kijken ernaar uit om de komende drie jaar nauw samen te werken met FedEx om hen te helpen hun talrijke projecten te activeren. Deze projecten gaan niet alleen ten goede komen aan de voetbalgemeenschap, maar ook een positieve impact hebben op het milieu”.