Feyenoord en LyondellBasell versterken partnership

Feyenoord en LyondellBasell zijn per 1 september 2023 nog nauwer aan elkaar verbonden. De multinational, met vestigingen in en rond Rotterdam, heeft een driejarig contract getekend voor een Strategisch Partnership met Feyenoord.

LyondellBasell is al jaren een bekende in De Kuip. Het bedrijf trekt samen op met Feyenoord om een positief verschil te maken op maatschappelijk gebied. Zo zijn maar liefst 60 vrijwilligers van LyondellBasell actief in de maatschappelijke projecten van Feyenoord, zoals Club 1908 en Zuidblinkers, en die succesvolle maatschappelijke samenwerking wordt nu uitgebreid tot een Strategisch Partnership.
Op die manier zal LyondellBasell, naast de bestaande betrokkenheid bij de Feyenoord Foundation op het gebied van duurzaamheid en inclusiviteit, ook alle sportieve afdelingen van Feyenoord gaan steunen. Dus niet alleen de blikvangende elftallen Feyenoord 1 en Feyenoord Vrouwen 1, maar ook alle teams van de Feyenoord Academy, die vanaf september gaan spelen met een speciale mouwbadge op de shirts.

Dennis van Keulen, Manager Business Relations & Partnerships van Feyenoord, is blij met de upgrade van het Partnership: ‘We zijn ontzettend trots dat we wederom een Strategisch Partnership bekend mogen maken. De steun vanuit LyondellBasell is al jarenlang van grote waarde voor de Feyenoord Foundation. Dit zal nu uitgebreid worden met meer exposure in en rondom De Kuip en op Varkenoord. Het feit dat een multinational en marktleider als LyondellBasell haar vertrouwen uitspreekt in Feyenoord zegt veel over ons bereik op sportief en maatschappelijk vlak, maar ook als mediaplatform.’

‘We voelen ons vereerd dat wij met LyondellBasell de eerste Partner zijn van alle Feyenoord-takken’, geeft Tracey Campbell, executive vice president Sustainability & Corporate Affairs van LyondellBasell, aan. ‘Dit Partnership laat onze toewijding zien om iets terug te doen voor de gemeenschap en samen te werken met organisaties, zoals de Feyenoord Foundation. We willen langdurige en impactvolle relaties opbouwen. Naast duurzaamheid zitten diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie diep verankerd in onze organisatie. Door Feyenoord Vrouwen 1 te steunen willen we meisjes inspireren, en laten zien hoe cruciaal het is om dezelfde kansen te krijgen in de sport. Met de gastlessen die onze vrijwilligers geven in De Kuip aan leerlingen van Rotterdamse scholen, proberen we hen een steuntje in de rug te geven. Wij willen investeren in de Rotterdamse gemeenschap en in de toekomst van deze mooie stad.’

LyondellBasell is een leider in de wereldwijde chemische industrie die oplossingen creëert voor een dagelijks duurzaam leven.