“Feyenoord tekent megasponsordeal met nieuwe kledingsponsor”

Feyenoord staat op het punt een van de grootste sponsordeals in de historie van de club af te sluiten door een contract te tekenen met het nieuwe Britse sportkledingmerk Castore. Daarbij zou het om een bedrag van 50 miljoen euro gaan.

Momenteel is adidas de kledingsponsor van de Rotterdammers. Dat contract loopt medio 2023 af. De nieuwe overeenkomst met Castore zou goed zijn voor 50 miljoen euro voor een zesjarig contract. Daarmee overstijgt de bijdrage de sponsorbijdrage die hoofdsponsor EuroParcs momenteel betaalt (ca. 5,5 miljoen per jaar).
Overigens moet daar voor de totale commerciële inkomsten voor Feyenoord wel een kanttekening bij gezet worden omdat de huidige sponsorovereenkomst met adidas een andere constructie heeft dan de toekomstige met Castore. Castore sluit over het algemeen kledingsponsorovereenkomsten waarbij in ruil voor een vast bedrag de exploitatie en alle rechten op de merchandise en de inkomsten daaruit terugvloeien naar het bedrijf. Nu ontvangt Feyenoord via de adidasdeal ook inkomsten uit de merchandise, die volgens het jaarverslag op jaarbasis zo'n 14 miljoen euro in totaal bedraagt.

Castore is het bedrijf van de Engelse broers Philip en Tom Beahon. In de Premier League is het sportkledingmerk onder andere sponsor van Newcastle United, in Schotland van Glasgow Rangers, de Engelse tennisbond, van nationale cricketteams, Australische en Engelse rugbyploegen en van het Formule 1-team van McLaren. Volgens De Telegraaf willen de broers Beahon in heel Europa de markt veroveren en mikken daarbij op grote volksclubs met een loyale achterban.