Feyenoord voltooid overgang naar Heineken

Sinds afgelopen zondag is er in de hele Kuip Heineken bier verkrijgbaar, waarmee de merktransitie bij Feyenoord van Amstel naar de nieuwe bierpartner is voltooid. Tegelijk met het contract met Heineken is ook het contract met Vrumona verlengd.

De overgang geldt voor drie entiteiten: Feyenoord Rotterdam N.V., Stadion Feijenoord N.V. en Sportclub Feijenoord.

Vanaf de start van dit seizoen was de merkovergang al zichtbaar door de Heineken-uitingen in en rondom het stadion. In de publiekscatering zal ook Heineken Light geschonken worden. Om de introductie te vieren deelde Feyenoords nieuwe bierpartner na de wedstrijd tegen FC Twente posters uit van een Rotterdamse skyline, met daarin uiteraard een prominente plek voor Stadion Feijenoord.

Eerder dit seizoen tekenden Feyenoord, Stadion Feijenoord en de Sportclub een overeenkomst met de brouwer voor vier seizoenen. "Heineken heeft een lange geschiedenis in Rotterdam, en met de nieuwe overeenkomst een mooie toekomst in De Kuip”, zegt Bram Westenbrink, Marketing Directeur Heineken Nederland. In 1874 opende Heineken er een brouwerij, de ‘bierkathedraal in Rotterdam’ zoals hij in de volksmond werd genoemd. De brouwerij is bijna honderd jaar in gebruik geweest. Tegenwoordig hebben veel Rotterdammers nog steeds een sterke voorkeur voor Heineken.”

Ook Feyenoords commercieel directeur Mark Koevermans is blij met de overgang naar het groene biermerk met Rotterdamse roots. "Het premium biermerk Heineken past bij Feyenoord. We kijken uit naar een intensieve samenwerking met Heineken de komende jaren.”

De switch van Amstel naar Heineken betekent dat het Heineken concern in Nederland een nieuwe strategie kiest bij Feyenoord. Voorheen was Amstel het merk dat aan alle Nederlandse voetbalclubs werd gekoppeld. Nu wordt gekeken naar de regiovoorkeur, die in Rotterdam zeer sterk is voor het biermerk Heineken. Naast Feyenoord heeft ook Heracles de switch gemaakt van Amstel naar Heineken. Bij de verlenging is rekening gehouden met een eventueel veranderende situatie als gevolg van het proces rondom de vernieuwbouw van De Kuip.