Green Boarding Network en Unibet helpen amateursportclubs verduurzamen

Vanaf 1 september 2022 gaat Unibet een samenwerking aan met het Nederlandse Green Boarding Network. Green Boarding Network plaatst speciale Green Boardings rondom amateursportvelden. De Green Boardings wekken zonne-energie op, zuiveren lucht rondom het sportveld en tonen advertenties.

Met de bijdrage van Unibet kan het netwerk 40 amateursportclubs van extra budget voor verduurzaming voorzien. Hiermee helpen Unibet en Green Boarding Network de amateursport flink te verduurzamen. De ambitie is om in 2025 te groeien naar meer dan 450 clubs in Nederland en de opstart van een Europees netwerk.

Jasper Hunting, commercieel directeur Green Boarding Network: “Wij zijn blij met deze samenwerking met Unibet. Dit meerjarige partnership maakt het voor ons mogelijk om green boarding clubs te voorzien van extra budget voor verduurzaming. Hiermee gaat de energierekening van de clubs binnen een aantal jaar richting 0 en blijft er meer geld over voor de sport. Met elk bedrijf dat aansluit bij ons groeiende netwerk vergroten we onze duurzame impact.”

Lennart Kessels, General Manager Nederland van Unibet: “Met ons maatschappelijk programma Unibet Impact investeren wij in initiatieven om (amateur)sportclubs te ondersteunen. Het partnership met Green Boarding Network is daar een prachtig voorbeeld van. Vaak moeten bij amateursportclubs financiële keuzes gemaakt worden, waarbij duurzaamheid geen prioriteit heeft. Met behulp van Green Boardings kunnen amateursportclubs energie én kosten besparen.”

Hoe werken Green Boardings?

De multifunctionele Green Boardings zorgen voor luchtzuivering en wekken zonne-energie op. Daarnaast beschikken ze over een led-scherm waar flexibel op geadverteerd kan worden. Op wedstrijddagen en trainingsavonden staat het led-scherm aan en staan de vaste reclamepanelen naar het veld gedraaid. Wanneer er niet gesport wordt, kunnen de vaste panelen gedraaid worden naar zonnepanelen. De luchtzuivering is een continue proces waardoor het hele jaar door stikstof gereduceerd wordt.

Met behulp van Green Boardings besparen amateursportclubs energie en kosten. Het Green Boarding Network heeft voor seizoen 2022-2023 binnen het huidige netwerk van 40 clubs onderstaande impact doelstellingen geformuleerd:
* Stikstof reductie gelijk aan 190 keer op en neer van Amsterdam naar Parijs
* Besparing van 660.000 euro aan energiekosten voor de clubs
* CO2-reductie gelijk aan 1.916 keer met het vliegtuig heen en weer naar New York.

Met elk bedrijf en elke club die aansluit vergroot het Green Boarding Network haar duurzame impact op de Nederlandse amateursport.

Green Boarding Network is onderdeel van Softs World BV. Softs ontwikkelt en exploiteert Softs Points en faciliteert daarmee maatschappelijke instellingen met budget om hen te helpen met het (sneller)verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie over het Green Boarding Network op www.greenboarding.nl.