Groene Karavaan bij La Vuelta Holanda mogelijk gemaakt door Essent

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt deze zomer tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. De Groene Karavaan, met energie van Essent, is een duurzaam alternatief voor de traditionele karavaan.

Passend bij de ambitie om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren, verzorgt More2Win dit bijzondere initiatief. De reclamekaravaan is één van de meest in het oog springende onderdelen van een wielerevenement. Maar liefst 75% van de bezoekers geeft aan uit te kijken naar de karavaan. Een traditionele optocht van dieselauto’s die plastic gadgets uitdelen past niet bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda.

Deze eerste Groene Karavaan is een voorzichtige stap op weg naar een duurzamere wielersport. De milieu-impact wordt verlaagd doordat de voertuigen zonder CO2 uitstoot rijden. En door dit initiatief toont de sportwereld aan klaar te zijn om duurzame boodschappen uit te dragen. Het verduurzamen van de karavaan is een grote wens van de betrokken partners, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden ’s-Hertogenbosch, Breda en Utrecht.

De Groene Karavaan is daarin een wereldprimeur. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam, zij brengen ook een duurzame boodschap aan het publiek. Zo rijden allen voertuigen geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) en worden er enkel duurzame gadgets uitgedeeld.

Resi Becker, CEO Essent: “In het verleden heeft Essent door het hele land al allerlei evenementen gesponsord. Toen de kans voorbijkwam om als partner betrokken te zijn bij zo’n grote sportmanifestatie die ook nog langskomt in ons eigen ’s-Hertogenbosch, hoefden we daar niet lang over na te denken. Natuurlijk konden we die kans niet voorbij laten gaan. Wij zijn trots op onze stad en willen graag ons steentje bijdragen. Het mede mogelijk maken van de Groene Karavaan bij La Vuelta Holanda sluit goed aan op de visie van Essent om Nederland duurzamer te maken en de energietransitie tot een succes te maken.”

La Vuelta Holanda heeft als doel om duurzaamheid en topsport op vernieuwende manieren aan elkaar te knopen. Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Het is voor ons heel mooi nieuws dat Essent zich bij onze ambitie aansluit om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren en het idee van een Groene Karavaan mogelijk te maken. Hier wordt met belangstelling naar gekeken vanuit de internationale wielerwereld. Dat het idee ook in Nederland breed omarmd wordt, blijkt wel uit het feit dat ook veel andere partijen al hebben aangegeven aan te sluiten bij de Groene Karavaan, die voor ons is opgezet door More2Win.”
Naast Essent maken o.a. PWC, UW Utrecht, Wholy Greens, Spaans Verkeersbureau, Van Zoelen, Capgemini en de Gemeente ’s-Hertogenbosch onderdeel uit van de Groene Karavaan.

Conclusion

Conclusion is verantwoordelijk voor de opzet, inrichting en operationalisering van het Actie- & Veiligheidscentrum (A&VC) van La Vuelta Holanda. Tijdens de drie etappes van één van de grootste wielerevenementen ter wereld, die plaats vinden in de provincies Utrecht en Noord-Brabant, is dit het kloppend hart van het evenement waarin Techniek, Veiligheid en Mobiliteit samenkomen.

Het zorgen voor een goed, veilig en feestelijk verloop van het evenement is een van de voornaamste doelstellingen van het A&VC. Middels afstemming met de verschillende partijen en betrokken instanties, onder begeleiding van Conclusion, worden de randvoorwaarden ingevuld voor het A&VC om tijdens het evenement een efficiënte en effectieve samenwerking te bewerkstelligen. Vanuit het A&VC wordt toezicht gehouden op de gang van zaken op het totale evenement, de etappes zelf en wordt er aangestuurd indien nodig. Dit om zowel de veiligheid van de renners, als van de bezoekers en bewoners langs het parcours te waarborgen.

Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Wij zijn blij met de ondersteuning van Conclusion bij het veilig organiseren van de etappes in Nederland. Samenwerking tussen de diensten is essentieel om dit goed te doen en zij spelen daar een belangrijke rol in.”

Start Nederland

La Vuelta start dit jaar in Nederland. Niet alleen worden er in augustus drie etappes verreden, in de aanloop naar dit spectaculaire wielerevenement is er een uitgebreid activatieprogramma, dat inmiddels van start is gegaan. Naast Essent zullen ook partijen als PwC, UW Utrecht, Wholy Greens, TURESPAÑA samen met Andalucia en Valencia, Capgemini, Van Zoelen en de Gemeente ’s-Hertogenbosch onderdeel uitmaken van de Groene Karavaan. Op www.lavueltaholanda.com is alle informatie te vinden.