Heineken Dutch Grand Prix op 3 mei

De Heineken Dutch Grand Prix wordt waarschijnlijk op 3 mei op Zandvoort gereden. De F1-kalender voor volgend jaar moet op 4 oktober tijdens een vergadering van de FIA World Motor Sport Council nog wel worden goedgekeurd.

In totaal staan er 22 wedstrijden op de voorlopige kalender. Niet eerder stonden er zo veel wedstrijden gepland. Het 70e seizoen in de Formule 1 begint op 15 maart met de GP van Australië en eindigt op 29 november in Abu Dhabi. Vietnam staat naast Zandvoort ook op de agenda. Het is op 5 april het 34e land dat een Formule 1-race zal herbergen. De Duitse Grand Prix op Hockenheim is zoals verwacht van de kalender verdwenen. Met de organisatoren van de GP van Spanje werd alsnog een akkoord bereikt.

In mei werd definitief dat op Zandvoort na 35 jaar opnieuw een Grand Prix zal worden verreden. Met de promotors van Dutch Grand Prix werd door Formula One Management een contract voor drie jaar ondertekend. Voor de terugkeer van de koningsklasse van de autosport naar Zandvoort is 30 tot 40 miljoen euro nodig. Dat wordt onder meer opgevangen door steun van een aantal Nederlandse bedrijven zoals Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken.

Op het Sponsorreport congres op 24 september wordt algemeen directeur van de Dutch Grand Prix Imre van Leeuwen door Marcel Beerthuizen geïnterviewd over hoe het is gelukt dit ambitieuze evenement weer naar Nederland te krijgen en wat er bij de exploitatie en organisatie komt kijken. Het volledige congresprogramma is hier te vinden.