Heineken partner Formule 1-beleving op Circuit Zandvoort

Heineken en Circuit Zandvoort gaan per direct een vijfjarige strategische sponsorovereenkomst aan. Heineken ziet het circuit als het hart van de autosport in Nederland en daarmee als de aangewezen plek om de Formule 1 ook in ons land te activeren.

Heineken wordt ook de huisbrouwerij van Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, de nieuwe restaurants van het circuit.Aanstaand weekend, tijdens de JUMBO racedagen driven by Max Verstappen, is het eerste resultaat van de samenwerking direct merkbaar: dan wordt de Heineken® VIP-box boven de pits feestelijk geopend en stroomt het bier uit de tap van Bernie’s Bar & Kitchen.

Vorig jaar stapte Heineken groots in als global beer partner van de Formule 1. Naast zichtbaarheid tijdens GP’s, is David Coulthard aangesteld als ambassadeur. Daarnaast schittert oud-wereldkampioen Jackie Stewart in de internationale reclamecampagne "When you drive, never drink” van het biermerk, waarmee Heineken® een duidelijke positie inneemt ten opzichte van alcohol in het verkeer: "als je rijdt, drink dan nooit.” De campagne zal naast bij de Formule 1 evenementen en op TV ook zichtbaar zijn op het circuit van Zandvoort.

De samenwerking met Circuit Zandvoort is volgens Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit, een logische: "Circuit Zandvoort is de enige plek in Nederland waar jong en oud een Formule 1-beleving krijgt. Aanstaand weekend krijgen 100.000 fans naast Max Verstappen ook de voormalige F1-rijders en andere race legendes als Jan Lammers, Arie Luyendyk, Gijs van Lennep, Christijan Albers en Robert Doornbos te zien. Begin september verwelkomen wij met de Historic Grand Prix, een race met klassieke F1-bolides, ook weer 50.000 fans. Met deze twee events bieden wij het beste uit het verleden en heden van de Formule 1 aan.”In samenwerking met de Vermaat Groep, ontwikkelaar van horeca-concepten zoals het RIJKS in Amsterdam, is het nieuwe restaurant Bernie’s Bar & Kitchen op het circuit vormgegeven. Dit nieuwe restaurant krijgt snel een tweede vestiging direct aan het strand van Zandvoort. Bernie’s Beach CLUB, zoals deze vestiging treffend heet, wordt later deze zomer geopend. Bernhard van Oranje: "Samen met Vermaat en Heineken® willen wij met Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach CLUB zorgen voor de beste food beleving van alle circuits van Europa.”

Circuit Zandvoort biedt jaarlijks een zeer uitgebreide en gevarieerde kalender vol spectaculaire topevenementen en internationale hoogtepunten zoals de ITALIA Dagen, ADAC GT Masters, BRITISH RACE Festival, de Historic Grand Prix Zandvoort en natuurlijk de DTM. Het unieke circuittraject wordt door veel coureurs geroemd vanwege de unieke ligging, de uitdagende bochten en de bijzondere accommodatie. Circuit Zandvoort is ook ideale locatie voor events, vergaderen en product presentaties.