Heracles stadion wordt Erve Asito

De nieuwe naam van het stadion van Heracles Almelo wordt Erve Asito. Dat is vanochtend bekendgemaakt tijdens een presentatie, die live te volgen was via Facebook.

Asito liet bij de verlenging van het contract met Heracles in februari al weten dat het schoonmaakbedrijf ook tien jaar de naamgever van het stadion zou worden. Omdat het contract met de vorige naamgever Polman pas op 30 juni afliep, kon vandaag pas de nieuwe naam bekend worden gemaakt. De naam Polman Stadion heeft bijna twintig jaar op het stadion gestaan. 1 juli is bovendien de honderdste geboortedag van Joop van Riemsdijk, oprichter van Asito en oud-bestuurslid en supporter van Heracles Almelo.
De nieuwe stadionnaam moet het thuisgevoel weergeven dat fans hebben als ze naar het stadion komen. Elementen uit de geschiedenis van de stad Almelo, Heracles Almelo en Asito zijn gecombineerd om tot deze naam en bijbehorend logo te komen.

"Erve Asito staat symbool voor de plek waar families zich thuis voelen. Het erf als plek waar de hele familie samenkomt en het stadion waar de Heracles Almelo-familie thuiskomt", laten de club en Asito weten.
Algemeen directeur Rob Toussaint: “Meer dan ooit zal ons stadion het hart gaan vormen van de club, de achterban, het bedrijfsleven en de maatschappij; een plek van en voor ons allemaal.”
Remko Stolk, commercieel directeur Asito: “Erve Asito straalt het familiegevoel uit dat zowel bij ons bedrijf als de club hoort. Hier kom je naartoe om samen te zijn. Het gevoel van het erf waar je vroeger met je opa voetbalde en nu met je eigen kinderen.” Behalve naamgever van het stadion, blijft Asito minimaal de komende tien jaar ook hoofdsponsor van Heracles Almelo.

In het logo van Erve Asito zijn elementen verwerkt van een traditionele Almelose textielfabriek, vormen uit de historische tribune aan de Bornsestraat, het hek aan de rand van een Twents erf en de beginletters van Erve Asito. Onderdeel van de nieuwe stadionnaam is een daadwerkelijk hek in de vorm van het logo van Erve Asito aan de rand van het veld.

De nieuwe naam van het stadion wordt vanmorgen ingeluid met een schoolsportolympiade voor 150 basisschoolleerlingen uit Almelo en omgeving. Daarnaast barbecueën vanavond vijftig supporters met de spelers en staf van Heracles Almelo dankzij de actie Grill’n & Chill’n van Asito. Op de Open Dag op zondag 7 juli kunnen Heracles Almelo-fans verder kennis maken met Erve Asito en er zelf onderdeel van worden.

Maatschappelijke impact

Erve Asito moet een centraal punt in Almelo worden. Het eerste concrete maatschappelijke project is een benefietavond op donderdag 14 november voor Stichting De Klup Twente, dat zich inzet voor participatie, integratie en activering van mensen met en zonder beperking in en rond Almelo. De opbrengst van deze benefietavond gaat naar de realisatie van het ‘@facehoes’, een multimediale ontmoetingsruimte voor alle doelgroepen van De Klup.
Op zondag 4 augustus speelt Heracles Almelo de eerste officiële thuiswedstrijd in Erve Asito. In de eerste speelronde van de Eredivisie is sc Heerenveen te gast.

Eerder vandaag werd de Stadionlaan waaraan het stadion van Heracles Almelo ligt omgedoopt tot het Van Riemsdijkplein. Dit gebeurde op de honderdste geboortedag van Joop van Riemsdijk, oprichter van Asito en oud-bestuurslid en supporter van Heracles Almelo.

Foto: Heracles Almelo