Herzog Medical ondersteunt korfballers

Herzog Medical steunt vanaf 1 juli 2018 het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en diens sporters bij het leveren van de best mogelijke prestaties.

De korte en intensieve inspanningen kenmerken het korfbal, maar zijn ook een aanslag op de onderbenen. Daarvoor heeft Herzog Medical het product om sporters zowel tijdens, als na de wedstrijd of training te ondersteunen. De Herzog PRO Compressiekousen ondersteunen en stimuleren de kuitspier waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: "Ik draag Herzog compressiekousen om het maximale uit m'n lijf te kunnen halen en sneller te kunnen herstellen." Daar kunnen Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV) en Anne van Vegchel (sportarts KNKV) over meepraten. "De spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal dragen Herzog compressiekousen vanwege de positieve bijdrage aan het herstel."

"Vrijwel iedere korfballer heeft voordeel bij het dragen van de Herzog PRO Compressiekousen", laten beide partijen weten in een persbericht. "Tijdens het korfballen hebben de onderbenen namelijk veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. De Sport Compressiekousen van Herzog Medical leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf de enkel tot de knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert in sneller herstel en betere prestaties."

Het KNKV is een organisatie met ruim negentigduizend korfballeden en 580 verenigingen. De bond zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief.
Het Nederlandse Herzog Medical is specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld. De jarenlange ervaring en continue doorontwikkeling van de producten zijn de basis voor hun succes en de prestaties van de gebruikers.