Hoofdsponsor eToro stopt bij Vitesse

Hoofdsponsor eToro verdwijnt na het seizoen van het shirt van Vitesse.

Het investeringsplatform, met het hoofdkantoor in Israël, werd in 2021 hoofdsponsor van de Arnhemse club en verlengde de samenwerking begin 2022 met een jaar tot het einde van dit seizoen. Naast eToro staat BetCity als rugsponsor op het shirt van Vitesse. eToro betaalt ongeveer 1 miljoen euro voor het hoofdsponsorship. BetCity staat ook bij verschillende andere Eredivisie-clubs op het shirt.
In een update op dinsdag 28 maart laat Vitesse namens interim algemeen directeur Peter Rovers het volgende weten over het hoofdsponsorschap:

"Vorige week werd bekend dat hoofdsponsor eToro het aflopende contract met Vitesse niet gaat verlengen en de club zodoende na twee seizoenen gaat verlaten. Ik wil benadrukken dat eToro’s besluit niets te maken heeft met onze huidige situatie. Het gaat met name om economische redenen, die meer ‘eToro-clubs’ te horen hebben gekregen. Natuurlijk is het jammer, maar belangrijk is dat we reeds een goed alternatief hebben liggen voor komend seizoen. Dit kan nog niet naar buiten, maar we kunnen dus wel melden dat de hoofdsponsorpositie is veiliggesteld”, aldus de interim-directeur. “Tot slot zijn we ook nog met meerdere partijen in gesprek over een mogelijk partnership. We blijven er vol voor gaan, ondanks de uitdagingen van het moment. We zijn blij dat we nog steeds de steun van het bedrijfsleven voelen.”

Dat eToro stopt past in een chaotisch seizoen voor Vitesse. Nadat de Russische oligarch Valeri Oyf terugtrad als eigenaar als gevolg van de oorlog in Oekraïne is de club in een overnameproces met de Common Group van zakenman Coley Parry. Ook is er een conflict over de stadionhuur en het spelen in de GelreDome met GelreDome-eigenaar Michael van de Kuit. De huidige overeenkomst van de voetbalclub loopt nu op 30 september van dit jaar af. Als Vitesse geen stadion meer heeft kan de proflicentie van Vitesse in gevaar komen. Die kan door de voetbalbond KNVB in het uiterste geval worden ingetrokken.
Onlangs stapte Henk Parren (voorzitter van de raad van commissarissen) op. Pascal van Wijk (algemeen directeur) is met ziekteverlof. De eredivisionist wordt nu gerund door commercieel directeur Peter Rovers als algemeen directeur a.i.