Hyundai hoofdsponsor WK (Para) Handboogschieten 2019 in Den Bosch

's-Hertogenbosch vormt van 3 tot en met 16 juni het decor voor de Hyundai wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019. Hyundai is een van de hoofdsponsors van de mondiale titelstrijd, waaraan ruim duizend handboogschutters uit bijna honderdtwintig landen zullen deelnemen.

De absolute top van het handboogschieten – wereldwijd beter bekend als Archery – komt van 10 tot en met 16 juni in actie in ’s-Hertogenbosch. Dit toernooi wordt van 3 tot en met 9 juni voorafgegaan door het wereldkampioenschap voor paralympische handboogschutters (Para). Alle finales vinden plaats in een stadion op de Parade in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch. De kwalificaties worden gehouden op de velden van rugbyclub The Dukes, op 10 minuten lopen van de Parade.

Het WK handboogschieten in ’s-Hertogenbosch geldt als officieel kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Voor de hoofdstad van de provincie Brabant is het toernooi het grootste sportevenement binnen de stadsgrenzen sinds de start van de Tour de France in 1996. Destijds toonde ’s-Hertogenbosch zich een fantastische gastheer voor de organisatie van de Ronde van Frankrijk, en dat zal nu voor de Hyundai wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 niet anders zijn.

In Zuid-Korea wordt handboogschieten door enorm veel mensen beoefend. De enorme populariteit in het thuisland was voor Hyundai aanleiding een partnerschap aan te gaan met deze boeiende sport. Ook Nederland geldt als een topland in het handboogschieten. De Nederlandse Handboog Bond vertegenwoordigt 11.000 leden, verdeeld over 230 handboogsportverenigingen in Nederland. Nederlandse kanshebbers op het WK in ’s-Hertogenbosch zijn Steve Wijler, Sjef van den Berg, Peter Elzinga en Mike Schloesser.

Kennismaken met handboogschieten?

Handboogschieten is een sport van precisie en details. Het vraagt concentratievermogen, lichaamsbeheersing en conditie. Benieuwd hoe het er in het echt aan toegaat tijdens zo’n groot toernooi? Je bent van harte welkom in ’s-Hertogenbosch om het WK van dichtbij mee te maken. Zelf ervaren hoe het is om deze sport te beoefenen? Dat kan ook! Speciaal voor alle fans heeft Hyundai een Archery4All-ruimte ingericht, waar je zelf kunt handboogschieten. Je vindt ons op het Fan Plaza, op een steenworp afstand van de Parade. Hier kun je ook een bezoek brengen aan het Archery Museum en de Archery Cinema.

Zelf handboogschieten kan ook op 11 juni als Sponsorreport samen met de organisatie van het WK Team TOC de live sessie 'De Kracht van Klein' houdt. Sprekers zijn Eric Kersten en Luc Herberichs (Team TOC), Sander Haas (Asito), Willem La Riviere (Biljartbond) en Arnoud Strijbis (Nederlandse Handboogbond en Curlingbond). Meer info en Inschrijven kan hier.