INEOS tekent langlopend Performance Partnership met NN Running Team

Het NN Running Team en Eliud Kipchoge hebben een langlopend performance partnership afgesloten met INEOS.

Het NN Running Team is het eerste professionele team in de wereld van running. Afgelopen jaren heeft het team veel sportieve successen geboekt met wereldrecords, wereldkampioenen, Olympische medailles en podiumplaatsen.

INEOS was de succesvolle partner van Eliud Kipchoge en het NN Running Team in 2019 bij de INEOS 1:59 Challenge in Wenen. Eliud Kipchoge liep tijdens die wedstrijd als eerste atleet de marathon in minder dan twee uur.
Eliud Kipchoge en INEOS hebben sindsdien in verschillende projecten samengewerkt. De nieuwe overeenkomst verzekert beide partijen van het delen van kennis en ervaringen op het gebied van verschillende sporten. De samenwerking brengt ook INEOS CEO Jim Ratcliffe, de drijvende kracht achter de INEOS 1:59 Challenge, en Eliud Kipchoge weer samen.

INEOS heeft een uitgebreid portfolio op het gebied van sport en ondersteunt verschillende vooraanstaande teams zoals het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, INEOS Grenadiers cycling team, America’s Cup Challenger of Record INEOS Britannia, OGC Nice en FC Lausanne-Sport.

Eliud Kipchoge: “Om de ondersteuning te krijgen van zo’n belangrijke partij in sport is een boost voor mijzelf en het team. We hadden al een geweldige relatie vanaf het moment dat we zijn gaan samenwerken en hebben samen de wereld al een keer veranderd. Ik kijk er naar uit om opnieuw barrières te doorbreken met de ondersteuning van INEOS. Ik geloof dat we een grote impact kunnen maken op verschillende sportgebieden door onze kennis en ervaringen te delen. Ik kijk uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.”

Met INEOS kunnen we de volgende stappen maken in onze sport. Dat maakt mij ongelooflijk trots.

Jos Hermens

Trots

Jos Hermens, CEO Global Sports Communication, liet weten: “Ik heb altijd hard gewerkt om de diensten voor onze atleten te verbeteren. Met INEOS kunnen we de volgende stappen maken in onze sport. Dat maakt mij ongelooflijk trots. Met het NN Running Team is een droom werkelijkheid geworden. Ik denk dat we pas aan het begin staan hoe we onze sport kunnen verbeteren en laten groeien.”

Valentijn Trouw, performance Director van het NN Running Team: “We hebben een prestatie omgeving gerealiseerd waarin we atleten kunnen ondersteunen om het beste uit hun potentieel te halen. De continuering van het partnership met INEOS helpt ons om de toekomstige ambities te realiseren. We zien nog steeds dagelijks de effecten van de INEOS 1:59 Challenge, de inspiratie, de exposure en de performance-inzichten die we verkregen hebben bij het project. Ik kijk er naar uit om de gezamenlijke inzichten in de komende jaren te delen waar we beiden van kunnen profiteren.”

“Wanneer je groeit is het belangrijk om in de juiste richting te groeien. Met INEOS nemen we de volgende stap in het bouwen van het teamconcept in atletiek. Het team heeft laten zien dat het een attractief platform is voor nieuwe partners om toe te treden. We blijven de menselijke kant van onze atleten en hun resultaten tonen, omdat dat de juiste fans en partners aantrekt om onze missie te ondersteunen. Dat helpt ons bij de groei in de juiste richting van zowel het team als onze sport”, zegt NN Running Team Marketing Director, Marleen Vink-Rennings.