Infestos ondersteunt nieuwe ploeg Ireen Wüst

Ireen Wüst heeft in investeringsmaatschappij Infestos een sponsor gevonden voor haar nieuwe ploeg.

Wüst tekent samen met zes andere schaatsers bij de investeringsmaatschappij uit Enschede. Hoofdcoach bij Infestos wordt Peter Kolder. Naast Wüst komen ook olympisch kampioene Esmee Visser, Marcel Bosker, Lotte van Beek, Jos de Vos, Louis Hollaar en Marwin Talsma bij Infestos schaatsen.
Ook Gerard Kemkers wordt betrokken bij het project. Het nieuwe initiatief van Infestos is gericht op duurzame talentontwikkeling in de sport en het bedrijfsleven.

"Infestos wil talenten helpen om naar de top te komen”, vertelt Kemkers in De Telegraaf. "Als ze dan uiteindelijk de overstap maken naar de topploegen, dan is dat prima. Wij stellen onszelf de vraag: hoe kunnen we die constante voeding blijven brengen naar de beste ploegen van Nederland? En dat in allerlei sporten. De klassieke vorm van sportsponsoring is simpelweg naast de kampioenen staan. Dit is een heel andere manier, die mij triggert. Het doel is om uiteindelijk tot een multi-talententeam te komen, waarbij de schaatsploeg als een vliegwiel dient.”

Wüst was op zoek naar een nieuwe sponsor na haar onvrijwillige vertrek bij JustLease, dat inmiddels gestopt is als schaatssponsor.