Intel nieuwe TOP -partner IOC

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Intel gepresenteerd als nieuwe TOP-sponsor. De chipmaker is een verbintenis tot en met de Spelen van 2024 overeengekomen.

In de samenwerking tussen Intel en het IOC zal Intel’s technologie gebruikt worden om de beleving van de spelen te versterken. De focus van Intel ligt daarbij op het vermengen van 5G platformen, VR, 3D en 360 contentplatformen, artificial intelligence platformen en drones. Intel zal daarbij nauw samenwerken met de andere partners van het IOC om de technologie in zoveel mogelijk facetten van de spelen te integreren. Het IOC heeft met Samsung, Panasonic en Alibaba al verschillende technologiepartners. Als wereldwijd TOP Partner zal Intel ook de Nationale Olympische Comités ondersteunen.
De inbreng van Intel zal al bij de Winterspelen van PyeongChang in 2018 te merken zijn via Intels TrueVR, real-time virtual reality beelden en het gebruik van drones bij de videobeelden.

De komst van Intel hing al een paar dagen in de lucht. In de uitnodiging voor de persconferentie met de bekendmaking stonden de vijf olympische ringen al afgebeeld. Vorige week beëindigden fastfoodketen McDonald''s en het IOC hun sponsorcontract vroegtijdig. Het concern was sinds 1976 verbonden aan de Olympische Spelen als TOP-partner. McDonald's zal bij de Winterspelen in 2018 in Pyeongchang nog wel als nationaal sponsor in Zuid-Korea marketingrechten uitoefenen.