Intermarché titelpartner wielerploeg Wanty-Gobert

Vanaf 1 januari 2021 wordt supermarktketen Intermarché, titelpartner van de Wanty-Gobert wielerploeg die dan de naam Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal dragen. De verbintenis loopt in ieder geval tot eind 2023.

De internationale keten Intermarché is sinds 1991 in de België aanwezig met winkels in de Belgische en vooral Waalse dorpen en steden, die zich zo dicht mogelijk bij de bevolking bevinden. Deze sterke nabijheid tussen de zelfstandige leden van Intermarché, hun klanten en hun partners wordt nog versterkt door het delen van deze sport die de Belgen nauw aan het hart ligt", aldus de wielerploeg in een toelichting.

Team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal volgend jaar aan de UCI World Tour kalender deelnemen. Op die manier heeft het team toegang tot alle belangrijke wedstrijden op de kalender, zowel in België (Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl), als erbuiten (Ronde van Frankrijk, Ronde van Italië, Ronde van Spanje). Als titelpartner zal Intermarché op de wielerkledij en vrijetijdskleding, het wagenpark en andere dragers van het team verschijnen.
Naast de zichtbaarheid tijdens de wedstrijden wordt Intermarché vooral titelpartner om het lokale werk van de Intermarché-franchisers in clubs en sportieve verenigingen van alle niveaus te versterken.

Alain Boulle (Voorzitter Intermarché België): "Wielrennen is één van de meest populaire sporten in België. Het leeft in onze straten en wegen. De wedstrijden passeren rakelings langs het trottoir van onze woningen. Team Wanty Gobert hecht net als ons veel belang aan nabijheid als waarde, maar bovendien heerst er net als in onze verkooppunten een ware teamspirit en gezellige sfeer. We zijn dan ook fier om hun titelpartner te zijn."

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux): "Ons met Intermarché verbinden, zagen we snel als een evidentie. De filosofie van de Groepering correspondeert perfect met de visie die we de laatste jaren met de Want You Club, onze business club, ontwikkeld hebben. De Groepering wordt namelijk geleid door zijn zelfstandigen die allen ondernemers en eigenaars van hun verkooppunten zijn. Tijdens de besprekingen met de zelfstandige leden en bedienden vond ik in hun structuur dezelfde warmte terug als de conviviale sfeer die we in onze groep onderhouden, zowel op sportief vlak als met de ondernemers die ons sinds een lange tijd ondersteunen. Intermarché en onze sportieve structuur delen talrijke waarden: moed, teamspirit, ondernemerschap en competitiegeest."

"Met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zijn we klaar om de eerste lijnen van een nieuw hoofdstuk in de historiek van onze wielerploeg te schrijven. Dankzij de overname van Continuum Sports hebben we een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ons team kunnen bereiken. Ik ben dan ook gelukkig om voor de volgende drie seizoenen op de steun van Intermarché te kunnen rekenen. Ik wil al onze historische partners, waaronder Circus, bedanken. Circus zal uit de naam van het team verdwijnen, maar blijft de komende jaren een solide partner. Het motto van onze partner is 'Allen samen tegen de hoge levenskost'. Met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verenigen we ons richting de overwinning!"

Met bijna 4000 verkooppunten in Europa en een omzet van 45,33 miljard euro in 2019 is de eigenaar van Intermarché Groepering Les Mousquetaires één van de grote spelers binnen de grootwarenhuizen. De Groepering, die in 1969 opgericht werd, verenigt meer dan 3000 zelfstandige bedrijfsleiders en 150 000 medewerksters en medewerkers. De ketens van de Groepering zijn Intermarché en Netto (voeding), Bricomarché, Brico Cash en Bricorama (doe-het-zelf), Roady, Rapid Pare-Brise en Izyscoot (mobiliteit). Met bijna 60 productiesites in Frankrijk is de Groepering ook een belangrijke speler in de voedselverwerkende sector. Les Mousquetaires is actief in België, Frankrijk, Polen en in Portugal.

Foto: http://wanty-gobert.be/