Intersport en Wandelbond slaan handen ineen

Intersport en de Koninklijke Wandelbond (KWBN) zijn een driejarig partnership overeengekomen. Doel van de samenwerking is om wandelaars optimaal te laten profiteren van de inhoudelijke deskundigheid van beide partijen op het gebied van wandeluitrusting.

“Met dit partnership hebben we nu ook in de meest beoefende sport van Nederland de best mogelijke partner aan ons kunnen binden. Wandelen is binnen Intersport een essentiële categorie, met (nog) een enorme groeipotentie. Met de optimalisatie van onze service en de relevantie en kennis van KWBN zijn we er klaar voor om deze groei te realiseren”, aldus Ron Bruinenberg, Retail en Marketing manager van Intersport.

De samenwerking zal zich de komende drie jaren onder andere ontwikkelen op het gebied van kwalitatieve dienstverlening aan de wandelconsument. “In onze winkels merken we dat zowel beginnende als meer ervaren wandelaars het op prijs stellen om advies op maat te krijgen. Hiervoor zetten we bijvoorbeeld onze nieuwe 3D footscans in. De juiste keuze voor schoenen, kleding en rugtassen gaat echter verder dan lichamelijke factoren. Ook persoonlijke doelen, mate van gebruik en onderhoud zijn essentieel om gezond te wandelen. Met de deskundigheid in onze winkels én bij KWBN, kunnen we de wandelconsument optimaal service verlenen.

Naast een inhoudelijke samenwerking bereiken wij veel wandelaars via de communicatieplatformen van KWBN”, vertelt Ron Bruinenberg verder over de samenwerking. “Ook bekijken we hoe we een meerwaarde kunnen bieden aan de 1.050 organisatoren van wandelevenementen die aangesloten zijn bij KWBN.” Intersport zal hiernaast ook periodiek voordeel bieden aan alle leden van KWBN.

“Wij zijn erg blij met deze samenwerking”, reageert Gijs Janssen, manager Marketing en Partnerships bij KWBN. “We streven ernaar wandelaars optimaal te laten genieten van het wandelen. Met ons aanbod van evenementen, routes en wandelprogramma’s willen we zoveel mogelijk mensen gezonder, fitter en vitaler maken. Dankzij ons partnership met INTERSPORT kunnen we wandelaars ook op het gebied van de juiste uitrusting inspireren. Het juiste materiaal is essentieel om zoveel mogelijk plezier aan wandelen te beleven ”, aldus Janssen.