IOC en Airbnb sluiten Olympisch partnership

Airbnb wordt partner van het TOP-programma van het IOC en ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van de Olympische beweging. Airbnb sluit een overeenkomst tot en met 2028. De samenwerking moet ook zorgen voor extra inkomsten voor atleten.

De negen jarige overeenkomst, met een geschatte waarde van 500 miljoen dollar, moet zorgen voor een nieuwe standaard in de hosting van de spelen. In lijn met de Olympische agenda van 2020 en de missie van Airbnb om duurzaam reizen te bevorderen, sluit de overeenkomst aan op de duurzaamheidsdoelstellingen van de Olympische beweging. De samenwerking moet ook zorgen voor een kostenreductie voor de organisatoren van de spelen en de stakeholders, zoals het minimaliseren van de noodzaak om nieuwe accommodaties te bouwen voor de periode dat de spelen plaatsvinden.
In samenwerking met het International Paralympisch Comité (IPC), zal Airbnb ook accommodaties promoten die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

IOC President Thomas Bach zei: “Dit innovatieve partnership ondersteunt onze strategie voor het zo efficiënt mogelijk hosten van de Olympische Spelen. Met de steun van Airbnb zorgen we ook voor extra mogelijkheden voor atleten om hun eigen directe inkomstenstroom te ontwikkelen.”
Het IOC en Airbnb gaan daarvoor Airbnb Olympian Experiences lanceren. Deze nieuwe categorie moet mogelijkheden gaan bieden waarbij men de kans maakt om te trainen met een olympische atleet of de stad verkennen met een atleet. De komende maanden zullen Airbnb en het IOC, via het IOC Athlete365 platform, hulp bieden aan atleten die host willen worden in het Airbnb Olympian Experiences platform. Aanvullend zal het IOC minstens voor een waarde van 28 miljoen dollar aan Airbnb-accomodaties vrijmaken voor atleten die ze kunnen gebruiken bij hun trainingsreizen en reizen voor hun competities.