IOC en Deloitte sluiten tienjarig TOP-partnership

Deloitte stapt in het The Olympic Partner (TOP) programma van het IOC met een tienjarige samenwerking.

In de komende periode zal Deloitte het IOC voorzien van management- en businessadviesdiensten, inclusief advies over de digitale strategie en transformatie. Duurzaamheid, diversiteit, gelijkheid, inclusie en het ondersteunen van de carrière van sporters zijn focusgebieden in de samenwerking.
Deloitte wordt met het partnership partner van vijf Olympische en Paralympische Spelen tot en met 2032, inclusief Parijs 2024, Milano Cortina 2026, Los Angeles 2028, de Olympische en Paralympische Spelen in 2030 en Brisbane 2032.

“We zijn blij met Deloitte te mogen samenwerken en verheugd over de kansen die het partnership biedt voor de gehele Olympische beweging”, laat IOC-president Thomas Bach weten. “Deloitte’s initiatieven voor het aanjagen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN liggen in lijn met de filosofie van het IOC gericht op verandering en transformaties, zoals opgesteld in de strategische Agenda 2020+5 van het IOC.”

Het is de eerste keer dat Deloitte op deze schaal samenwerkt met het IOC. Wel zijn er verbintenissen met Nationale Olympische Comités zoals in de VS, Canada, Ierland en Duitsland. In Nederland is Deloitte partner van de Hockeybond en de aanstaande Invictus Games in Den Haag.