IOC en Procter & Gamble verlengen samenwerking tot 2028

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en Procter & Gamble (P&G) hebben hun wereldwijde partnership met vier jaar verlengd tot en met 2028. Maatschappelijke impact maken staat centraal in de nieuwe samenwerking.

Met de verlenging van het partnership is P&G partner van de Olympische en Paralympische spelen in Tokyo 2020, Beijing 2022, Parijs 2024, Milaan-Cortina 2026 en Los Angeles 2028.
De samenwerking tussen IOC en P&G zal komende periode in het teken staan van een nieuw sociaal gedreven partnership met aandacht voor gelijkheid, inclusie, duurzaamheid en maatschappelijke impact. Het is de eerste keer dat P&G ook wereldwijde rechten voor het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) en de Paralympische Spelen krijgt.

IOC President Thomas Bach zei: “Procter & Gamble is een ware partner van het IOC en een sterke kracht in het ondersteunen van de idealen van de Olympische beweging. Met nog een jaar te gaan naar de spelen van Tokyo 2020 zijn we verheugd om bekend te maken dat we samen sterker naar 2028 gaan. We hebben voorrang gegeven aan purpose-geleide initiatieven die de visie van het IOC ondersteunen om een betere wereld te maken via sport.”

“Als TOP-Partner van het IOC zijn we erg trots op het werk dat we in de afgelopen tien jaar hebben gedaan”, zei P&G Chief Brand Officer Marc Pritchard. “Als we naar de toekomst kijken zien we de mogelijkheden en onze verantwoordelijkheid om met ons partnership voor een bredere impact te zorgen. In de geest van de Olympische beweging maken een gezamenlijk commitment om de wereld op een positieve manier te veranderen op het gebied van gelijkheid, inclusie, duurzaamheid en maatschappelijke impact. We willen de komende vier spelen gebruiken als mijlpaal om vooruitgang te meten en een betekenisvolle legacy achter te laten.”

De video over de verlenging is hier te bekijken

Athletes for Good Fund

Als onderdeel van de missie van IOC om atleten te ondersteunen richt P&G een Athletes for Good Fund op: een gezamenlijk initiatief van P&G, het IOC en IPC, om maatschappelijke initiatieven van atleten te steunen Het Athletes for Good Fund zal volgend jaar 52 beurzen (iedere week een) verdelen via het Athlete365 platform aan atleten die met maatschappelijke organisaties samenwerken.

Met nog precies een jaar te gaan tot de volgende spelen en met het verlengde traject van sporters tot de volgende spelen heeft P&G ook een serie video’s gemaakt met als titel The Measure of Greatness, waarin P&G de verhalen van Olympische en Paralympische sporters wil uitlichten.