Janssen de Jong eerste partner Sailing Team NEXTGEN

Janssen de Jong Groep verbindt zich per direct aan de campagne van Sailing Team NEXTGEN voor The Ocean Race 2022-2023. De bouwgroep legt daarmee het fundament voor de Nederlandse deelname aan de komende editie van ’s werelds zwaarste en meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld.

Ivo van der Mark, CEO Janssen de Jong: “Ambities, het stellen van doelen en focus op circulariteit vinden wij essentieel, dat is iets wat prachtig samenkomt in deze campagne. Gebouwd rond jonge mensen met een droom. Deze droom kunnen ze waarmaken door de steun, ervaring en kennis van velen. Dat wij daar aan bijdragen is mooi voor deze jonge zeilers. Tegelijkertijd brengt de sponsoring ons als bedrijf ook veel. Zo is de zeilsport en The Ocean Race in het bijzonder een prachtig platform met en richting relaties. Daarnaast werkt het ook intern naar onze medewerkers als een mooie metafoor voor de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. We gebruiken de boot ook voor teambuilding. Het inspireert en verbindt.”

Anita van Oeveren, vanuit Sailing Holland verantwoordelijk voor Sailing Team NEXTGEN, is verheugd met het aan boord stappen van Janssen de Jong Groep. Van Oeveren: “Dat we vandaag Janssen de Jong Groep als eerste van in totaal vijf of zes grotere partners kunnen presenteren is een belangrijke stap voor de campagne. In die zin vormen ze echt het fundament van de campagne. Ze zorgen er al voor dat de boot nu kan rondvaren, maar dat ze ook instappen in de campagne voor de race zelf is fantastisch nieuws.”
"Sailing Team NEXTGEN zet zich in voor de volgende generaties en neemt daarom met een nieuwe generatie zeilers deel aan The Ocean Race. Dit past perfect bij de visie van het ambitieuze bouwbedrijf. Zowel in de campagne als bij Janssen de Jong Groep zijn het de mensen die het succes bepalen. De campagne is een initiatief van Sailing Holland en DutchSail. Zij willen net als Janssen de Jong Groep samen succesvol voorop varen en werken vanuit lange termijn relaties."

Van Oeveren is sowieso positief over het animo en de interesse rond de tweeënhalve week geleden gelanceerde campagne. Van Oeveren: “De campagne is heel goed ontvangen. The Ocean Race leeft echt weer, dat merken we aan alle kanten. De komende weken verwachten we dan ook nog meer grotere en kleinere partners bekend te kunnen maken. Tegelijkertijd hebben we ook nog een aantal posities open.”

Voor Janssen de Jong Groep is de sponsoring van Sailing Team NEXTGEN in The Ocean Race een continuering van de samenwerking met Sailing Holland en DutchSail. Zo is Janssen de Jong Groep in de afgelopen tweeënhalf jaar onder andere nauw betrokken geweest bij het succesvolle project: Team DutchSail – Janssen de Jong in de foilende 69F. Daarnaast was Janssen de Jong Groep als co-sponsor actief in The Ocean Race Europe bij Team Childhood. Ook vaart Ocean racer VO65 sinds augustus jongstleden rond als Janssen de Jong waardoor de jonge Nederlandse crew afgelopen winter tweemaal de Atlantische oceaan kon oversteken en een trainingsblok in het Caribisch gebied kon draaien.

Janssen de Jong Groep behoort de top 15 van bouwbedrijven in Nederland en werkt internationaal met dochterondernemingen in het Caribisch gebied en Polen.

Over Sailing Team NEXTGEN

Sailing Team NEXTGEN is de Nederlandse campagne voor The Ocean Race. Een campagne van Sailing Holland en DutchSail op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas. De campagne focust zich op toekomstige generaties. Alle betrokken partijen hebben één overeenkomst: vanuit hun expertise dragen ze bij aan een betere wereld voor de volgende generaties. De campagne en deelname aan de race bieden een podium om zich aan de wereld te presenteren.

The Ocean Race, voorheen Volvo Ocean Race, is de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. De 14e editie van de race start op 15 januari 2023 in het Spaanse Alicante en eindigt 6 maanden en 32.000 nautical mile, zo’n 60.000 km, later in het Italiaanse Genua. Onderweg worden achtereenvolgens Kaap Verdi, Kaapstad, Itjaì, Newport, Aarhus, Kiel en Den Haag aangedaan.