Justlease stopt sponsoring schaatsteam Wüst

Schaatsers Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong moeten aan het einde van het olympische seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. JustLease.nl zal het contract na de Olympische Spelen van Pyeongchang niet verlengen.

"Aan de ploeg hebben wij aangegeven dat wij na het volbrengen van de olympische missie en aan het einde van het contract, als bedrijf nieuwe wegen gaan verkennen", zegt Rogier van Ewijk van Terberg Leasing, het moederbedrijf van JustLease.nl.

Wüst, die na dit seizoen nog twee jaar door wil gaan met schaatsen, is blij dat de sponsor vroegtijdig duidelijkheid heeft gegeven. "We kunnen ons nu met volle focus richten op de komende winter en de Spelen. Het mooiste moet nog komen."

Voor de 31-jarige schaatsster is het de tweede keer dat ze na een olympische cyclus haar sponsor verliest. Na de Spelen van Sotsji in 2014 hield TVM ermee op. In 2015 besloot Wüst een eigen team op richten. In december van dat jaar verbond Justlease.nl zich als hoofdsponsor aan het team. "Niet alleen ik, maar het hele team heeft door deze support kunnen werken aan deze gouden missie'', dankt de schaatsster haar sponsor.