K-Swiss wordt official kledingsupplier KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft een sponsorovereenkomst gesloten met schoenen- en kledingmerk K-Swiss. De nieuwe samenwerking met het merk betreft een official supplier partnerschap en gaat in per 1 januari 2018.

KNLTB directeur Erik Poel is erg tevreden over de nieuwe samenwerking met K-Swiss. K-Swiss wordt de opvolger van Sjeng Sports, waarmee de KNLTB zich de afgelopen jaren kleedde.

Poel: "Met K-Swiss hebben wij een nieuwe sterke partner voor kleding en schoenen waarmee wij niet alleen de technische staf en de nationale ploegen kunnen aankleden, maar ook de scheidsrechters, lijnrechters en ballenkinderen. Het tennismerk K-Swiss wordt evenals het merk Dunlop gedistribueerd door Dunlop International Europe Limited. Met het merk Dunlop hebben wij al ruim 55 jaar een trouw partnerschap op het gebied van ballen, rackets en accessoires. Die samenwerking is het afgelopen jaar met vier jaar verlengd. Beide partijen werken graag met elkaar samen en wat mij betreft gaan we hier nog jaren mee door.”

Frans Swinkels, directeur van Dunlop International Europe Limited: "Onze jarenlange samenwerking met de KNLTB kunnen we nu extra versterken door met het merk K-Swiss een official supplier van functionele kleding en hoogwaardige tennisschoenen te worden. Door het aankleden van de nationale teams en iedereen die daarbij hoort hopen we een verdere positieve bijdrage te kunnen leveren aan de KNLTB en daarmee aan de tennissport in het algemeen. Clubs kunnen via de retailkanalen rekenen op aantrekkelijke aanbiedingen voor hun competitieteams en (jeugd)selecties. Naast de K-Swiss performance kledinglijn komt er binnenkort ook een K-Swiss Heritagelijn op de markt met een aantal exclusieve kleurstellingen voor de KNLTB staf en de nationale ploegen. Wij zijn blij met deze mooie uitbreiding van de samenwerking met de KNLTB en hopen deze nog jarenlang voort te zetten.”

Dunlop zal dit najaar de nieuwe Dunlop/Srixon racketlijn introduceren, waar onder andere US Open finalist Kevin Anderson en Davis Cup tegenstander Jiri Vesely mee spelen. Dunlop blijft de KNLTB naast deze nieuwe lijn onverminderd ondersteunen met de Fort Max TP ballen, de racketlijnen en veel producten voor bijvoorbeeld schooltennis, straattennis en het programma voor kinderen van 5 tot 8 jaar: Tenniskids. Dunlop zal komend jaar haar communicatieactiviteiten ook voor andere productgroepen gaan uitbreiden en zal hierbij de KNLTB en tennis in de breedste zin van het woord blijven ondersteunen.

Het Amerikaanse tennismerk K-Swiss, is opgericht in 1966 door twee Zwitserse broers die later zijn verhuisd naar Californië om hun dromen waar te maken en een schoenenbedrijf te starten. K-Swiss specialiseert zich al 50 jaar in de tennissport.