KLM verlengt contract KLM Open

KLM verlengt het bestaande contract met de European Tour met drie jaar voor de periode 2016 tot en met 2018. In de jaren 2016, 2017 en 2018 wordt het kampioenschap gespeeld op the Dutch. Dat heeft de toernooidirectie van het KLM Open bekendgemaakt.

De contractverlenging betekent dat het KLM Open tot en met 2018 onderdeel zal blijven uitmaken van de European Tour. In deze periode zal het toernooi georganiseerd worden door TIG Sports.
Het was al bekend dat het KLM Open van 2013 tot en met 2015 op de Kennemer Golf & Country Club wordt gespeeld. Op dinsdag werd bekend dat het kampioenschap in de drie jaren daarna, van 2016 tot en met 2018, wordt gehouden op The Dutch, de nieuwe en kwalitatief zeer hoogstaande golfbaan bij Gorinchem.

Het KLM Open is een van Nederlands grootste sportevenementen en vierde afgelopen september zijn 100-jarige bestaan. Dankzij de contractverlenging is het voortbestaan van het toernooi de komende zes jaar gegarandeerd.

"Wij vinden met golf en het KLM Open een perfecte aansluiting bij veel van onze frequente klanten", zegt Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. "De golfsport past goed bij onze merkidentiteit en stelt ons bovendien in staat om jaarlijks een inmiddels zeer gewaardeerd relatiemarketingprogramma neer te zetten. Nu we ons voor langere tijd gecommitteerd hebben, kunnen we op deze weg verder gaan en dit prachtige toernooi verder laten groeien. Tevens kan de organisatie zich nu vroegtijdig voorbereiden op een nieuwe locatie.''

The Dutch is een ontwerp van Colin Montgomerie. ''The Dutch is ontworpen en gebouwd met de kwaliteit van een European Tour event in gedachten", zegt Alan Saddington van het bedrijf Made in Scotland. Saddington is een van de initiatiefnemers van de golfbaan in Spijk. ''Nu hebben we de kans om de beste spelers te laten zien dat dat gelukt is zegt Saddington. ''Wij zijn erg trots dat de KLM haar vertrouwen in ons heeft gesteld en we gaan er de volgende jaren alles aan doen om de baan optimaal te presenteren.''

Het zal in 2016 voor het eerst zijn in meer dan dertig jaar dat het KLM Open op een andere baan gespeeld wordt dan op de Kennemer, de Hilversumsche of de Noordwijkse.
Toernooidirecteur Daan Slooter: ''De keuze voor The Dutch is mede ingegeven door de mogelijkheden om het toernooi verder te laten groeien en wij zijn er van overtuigd dat de baan in 2016 de verwachtingen zal overtreffen.''