KMC nieuwe hoofdsponsor mountainbiketeam Bart Brentjens

Het mountainbiketeam van Bart Brentjens heeft met ingang van 1 januari 2023 met KMC een nieuwe naamgevend hoofdsponsor. Ridley wordt de nieuwe fietsleverancier. KMC is de grootste producent ter wereld van fietskettingen.

Bart Brentjens, Team Manager van KMC MTB Racing Team 2023: “Ik ben trots dat KMC vanaf 2023 de hoofdsponsor van ons internationale mountainbiketeam wordt, richting Olympische Spelen in 2024 in Parijs. KMC is al sinds 2017 een loyale en betrokken partner van het team. Christ Bakker, Managing Director KMC Chain Europe, liet een aantal maanden geleden al weten dat hij graag als hoofdsponsor met ons wilde doorgaan. De gesprekken die daarop volgde resulteerde in een nieuwe set-up van het team en een dynamische samenwerking.”

De komst van KMC als naamgever betekent ook dat CST en Bafang aan het einde van het jaar zullen stoppen als sponsors van het team. PostNL blijft wel sponsor. Voor CST is het een afscheid na 14 jaar partner te zijn geweest. Bafang had eerder in het jaar al aangegeven dat men de samenwerking zou beëindigen vanwege een nieuwe sponsorstrategie. “Mede dankzij de steun van CST en Bafang hebben we veel mooie prestaties kunnen realiseren in de afgelopen jaren. We zijn ze daar erg dankbaar voor”, aldus Brentjens.
Aanvullend op de komst van KMC als hoofdsponsor zal het team overstappen op een nieuwe fietsleverancier, Ridley Bikes.

Christ Bakker, Managing Director van KMC Chain Europe: “Link to Perfection is ons motto en dat nemen we heel serieus. KMC is actief op alle gebieden van wielrennen als sponsor en supplier. Met name sponsoring is een essentieel deel van KMC’s succes, want atleten zijn onze zwaarste critici. Het is spannend om met KMC een nieuwe fase in te gaan op het gebied van sponsoring, en onze relatie met de legendarische Bart Brentjens op deze manier uit te bouwen.”