KNHB gaat samenwerking aan voor VODW Zomercompetitie

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) gaat samen met VODW een samenwerking aan met de Zomercompetitie.

De Zomercompetitie is de organisator van het gelijknamige, grote bedrijfshockeytoernooi dat al enkele jaren wordt georganiseerd in de zomermaanden juni, juli en augustus. Met deze samenwerking breidt de KNHB haar bestaande hockeyaanbod uit, en krijgt het toernooi een nieuwe naam: VODW Zomercompetitie.

"Wij zijn erg blij met de samenwerking tussen de KNHB, de Zomercompetitie en onze sponsor VODW. Hiermee verwachten we een grotere groep bedrijfshockeyers een passend aanbod te kunnen doen en aan ons te verbinden. En dat op een manier die past bij onze rol en onze Strategie 2020. Succes maken we samen met partijen in ons uitgebreide hockeynetwerk”, aldus Erik Gerritsen, directeur KNHB.

De Zomercompetitie vindt al enkele jaren plaats in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en is inmiddels niet meer weg te denken uit de sportieve kalender van vele bedrijven. In teams van zes spelen zij op de donderdagavond een competitie tegen elkaar. Met iedere week een DJ en tijdens de finaledag een groot feest is de Zomercompetitie een uniek netwerkevenement voor bedrijven om de teamspirit te vergroten. De drie partijen willen meer bedrijven laten deelnemen aan deze competitie en gaan zich daarvoor nu gezamenlijk inzetten. Maarten Tuininga, initiatiefnemer Zomercompetitie: "De Zomercompetitie is verheugd over de samenwerking met de KNHB en VODW. Door onze krachten te bundelen gaan wij van de Zomercompetitie een landelijk evenement maken waar bedrijven kunnen sporten en netwerken in een informele sfeer. Daarnaast beoogt de Zomercompetitie - net als de KNHB en VODW - de hockeysport te promoten en zakelijk Nederland verder te betrekken bij deze mooie sport.”

De KNHB ziet de Zomercompetitie als een mooie aanvulling op de bedrijfshockeycompetitie van de maandagavond, die al twintig jaar wordt gespeeld. Deze 11 tegen 11 competitie, waar bijna 250 teams aan deelnemen, vindt plaats in de maanden september tot juni. Met de komst van de Zomercompetitie biedt de KNHB nu gedurende het hele jaar bedrijfshockey aan.

Maton Sonnemans, partner bij VODW, verwacht dat de Zomercompetitie een positief effect zal hebben op deelnemende bedrijven: "De VODW Zomercompetitie wil op sportieve wijze de verbinding binnen en tussen bedrijven vergroten.” VODW is niet alleen naamgever, maar ook verbonden door te ondersteunen op het gebied van strategie, marketing en innovatie.De VODW Zomercompetitie 2018 gaat van start op 21 juni.