KNLTB en Menzis verlengen samenwerking

De KNLTB en Menzis hebben tijdens de World Team Cup in Alphen aan den Rijn de samenwerking met twee jaar verlengd waarmee de zorgverzekeraar per 1 april 2014 Jeugdpartner van de KNLTB wordt.

"We zijn erg blij met de samenwerking met Menzis, een zorgverzekering met jarenlange ervaring in de tennissport", aldus Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB. "Bovendien hebben we een gezamenlijk doel en dat is het in beweging krijgen en van zoveel mogelijk jeugd. Tennis is een uitdagende en gezonde sport waarbij kinderen zowel fysiek als mentaal veel leren. Doordat de KNLTB en Menzis hun krachten bundelen ben ik ervan overtuigd dat wij jaarlijks 10.000 nieuwe jeugdleden kunnen verwelkomen."

De KNLTB en Menzis, Sponsor in Beweging, bundelen al enige jarenkennis en ervaringen om zo hun gezamenlijke doel te bereiken: zoveel mogelijk jeugd enthousiast maken voor de tennissport.
Menzis maakt elk jaar ongeveer 85.000 basisschoolkinderen enthousiast voor tennis via het project Schooltennis. Daarnaast ondersteunt Menzis jaarlijks tientallen maatschappelijk sportieve projecten in het voetbal, tennis, sportstimulering en mentaal in beweging. In 2013 kwamen 29.396 kinderen in beweging met verschillende projecten die Menzis ondersteunt. Het aantal kinderen dat wekelijks sport steeg in een jaar tijd (2012-2013) met 60%.

Roger van Boxtel, CEO Menzis over de contractverlenging: "Sporten is belangrijk voor onze jeugd: het legt de gezonde basis voor hun toekomst. En door samen met leeftijdsgenootjes te tennissen, leren kinderen spelenderwijs bovendien veel meer dan alleen de regels van het spelletje. Bijvoorbeeld over samenspelen en fair play, doorzettingsvermogen en inzicht. Dat brengt kinderen verder in hun ontwikkeling. Daarom wordt Menzis Jeugdpartner van de KNLTB. Want net als de KNLTB wil Menzis dat kinderen kunnen sporten. Daar zetten we ons op veel uiteenlopende manieren voor in. Door onze kennis en ervaring hierover te delen en intensief samen te werken, willen we met de KNLTB zoveel mogelijk jeugd kennis laten maken met tennis.”