KNWU en Centric verbinden zich aan Oranje Peloton-tocht

De derde Oranje Peloton-tocht vindt op 24 september plaats. Tijdens het fanevent van Team Roompot – Nederlandse Loterij, met start/finish in de voortuin van Paleis Soestdijk, wordt in samenwerking met KNWU en Centric het WK Wielrennen live op groot scherm uitgezonden in tuin Paleis Soestdijk.

De derde Oranje Peloton Tocht en de WK-wegwedstrijd voor de mannen die verreden wordt in Bergen (Noorwegen) vinden op dezelfde dag plaats. In Studio Oranje Peloton geven Johnny Hoogerland en ploegleiders Erik Breukink,Jean-Paul van Poppel en Michel Cornelisse commentaar op de wedstrijd en het koersverloop.

De samenwerking tussen Oranje Peloton, KNWU en partner van het wegwielrennen Centric wordt gevierd met een uniek middagprogramma, een WK-prijsvraag en speciale (leden)acties. Zo krijgen deelnemers in aanloop naar de tocht tips van KNWU-bondscoach Thorwald Veneberg en maakt iedereen kans op wielerkleding van het nationale team.

De ‘Koninginnenrit van Nederland’ kent drie nieuwe routes (65/120/165 km) over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe; de langste afstand inclusief beklimming van de Amerongse Berg en Italiaanseweg. Leontien van Moorsel, Pieter Weening, Pim Ligthart en alle Nederlandse talenten van Roompot – Nederlandse Loterij fietsen mee en mecaniciens en verzorgers zijn van de partij voor handige tips over materiaal of fysieke verzorging. De Oranje Peloton Tocht biedt daarmee meer dan voldoende uitdaging voor alle sportieve en recreatieve toerfietsers met een Oranjehart en passie voor de wielersport.

Studio Oranje Peloton start om 15.00 uur. Ook niet-fietsers zijn van harte welkom. Deelname kost € 27,50 en is incl. Oranje Peloton armwarmers (t.w.v. €20). Daarnaast krijgen KNWU-leden op vertoon van hun ledenpas het officiële en weerbestendige Oranje Peloton Windvest (t.w.v. €34,95) cadeau. Alle deelnemers spelen ook automatisch mee in de loterij op startnummer en maken kans op Oranje Peloton fietsprijzen.