Korfbalverbond sluit nieuwe partnerships

Het Nederlandse Korfbalverbond heeft twee partnerships verlengd. TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal kunnen ook de komende twee jaren rekenen op de compressiekousen van Herzog Medical. Ook met Push Braces is de samenwerking verlengd.

Het KNKV en het Nederlandse Herzog Medical werken sinds 2018 samen en hebben onlangs besloten om de goede samenwerking voort te zetten.
“Wij zijn blij om de samenwerking met het KNKV de komende twee jaar te continueren en opnieuw een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het herstel- en prestatievermogen van de selecties van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Wij hebben gemerkt dat de korfballers onze compressiekousen intensief gebruiken om veel voorkomende blessures tegen te gaan”, aldus Harald Herzog, directeur van Herzog Medical.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag sinds enkele jaren compressiekousen van Herzog Medical en daar heb ik baat bij. Hierdoor kan ik maximaal presteren en sneller herstellen.” Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV): “De Herzog-compressiekousen van Herzog Medical leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal.”

Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties. Nea International verlengde onlangs ook het contract met NOC*NSF.

“Wij werken bij voorkeur binnen de zogenaamde gouden driehoek van sport, kennisinstellingen en bedrijfsleven”, vertelt Rob Müller, directeur van Nea International. “In de samenwerking met het KNKV en zijn medische staf ontmoet Push de aanwezige sportgeneeskundige kennis en verkrijgen we terugkoppeling van onze nationale toppers. De feedback die wij ontvangen helpt ons in het optimaliseren van onze producten. Waar kansen gezien worden, pogen we tot innovaties te komen. Het effect is winst in het adequaat beschermen tegen sportblessures of de route naar herstel, binnen zowel de topsport als de breedtesport.”

Korfbal is een dynamische en daarmee blessuregevoelige sport: de enkels zijn kwetsbaar. Daarom spelen de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal verplicht met enkelbraces en worden ook Nederland U19 en Nederland U17 voorzien van de enkelbraces van Push dat naast enkelbraces ook tal van braces voor andere gewrichten aanbiedt.
Professor Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV: “Door het dragen van een enkelbrace verklein je niet alleen de kans op een enkelverzwikking, ook beperk je hiermee de schade mocht je toch je enkel verstuiken. Door een enkelbrace te dragen werk je actief mee aan het voorkomen van blessures.”

Korfbal Leaguefinale in RTM Stage

De Korfbal Leaguefinale wordt zaterdag 17 april (16.00 uur) gespeeld in RTM Stage van Rotterdam Ahoy. De seizoensontknoping vindt dit jaar zonder publiek plaats. Daarom hebben het KNKV, Rotterdam Topsport en Rotterdam Ahoy gekozen voor deze nieuwe state of the art concert- en theatervenue, die beide teams en de vele kijkers thuis een prachtige setting moet bieden.