KPN geeft startschot voor TEAMKPN Sportfonds

Vandaag is het TEAMKPN Sportfonds geïntroduceerd. Een maatschappelijk initiatief van KPN om sportteams van de minder bekende topsporten in ons land te steunen.

"Ondanks de soms grote prestaties, krijgen niet alle sporten dezelfde kansen in Nederland", aldus KPN in een persbericht. "Voor die sporten is er het TEAMKPN Sportfonds."

Het fonds geeft financiële steun aan sportteams van kleinere topsporten in Nederland die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar een uitzonderlijke prestatie. Deze sporten moeten erkend zijn door NOC*NSF, maar mogen geen focussporten zijn.

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN vertelt: "Ieder jaar zijn er wel een paar unieke sportprestaties van teams die zich met een beetje hulp veel beter kunnen voorbereiden op internationale evenementen. Vaak zijn er weinig middelen voor trainingskampen, medische begeleiding en dat soortzaken en juist daar kan de steun van het TEAMKPN Sportfonds het verschil maken."

200.000 Euro

Elk jaar stelt het TEAMKPN Sportfonds maximaal 200.000 euro beschikbaar aan één of meerdere sportprojecten. Een speciale beoordelingscommissie bepaalt onder welke projecten dit bedrag verdeeld wordt.De leden van de beoordelingscommissie zijn afkomstig van KPN, uit de sportwereld en ook NOC*NSF schuift aan. Twee keer per jaar komen zij bijeen om een project te kiezen dat volgens hen in aanmerking moet komen voor financiële ondersteuning.

Bij de start van het fonds, vandaag op het Museumplein in Amsterdam, zijn de eerste twee sportprojecten bekend gemaakt: het Nederlandse Heren Basketbalteam en het Nederlandse Heren Waterpoloteam. Zij krijgen direct de steun van het fonds. Het Nederlandse Heren Basketbalteam kan zich met de financiële steun optimaal voorbereiden op hun deelname aan het EK in Zagreb. De grote sportieve uitdaging voor het Nederlandse Heren Waterpoloteam is het Europees Kampioenschap en de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Eelco Blok, CEO KPN, is enthousiast over het nieuwe fonds: "KPN verbindt al meer dan 130 jaar mensen met elkaar. Om het verschil te maken voor onze klanten is teamwork net als in de topsport erg belangrijk. Met de steun van het TEAMKPN Sportfonds kunnen we teams een steuntje in de rug geven op weg naar unieke topprestaties. Het fonds is een mooie maatschappelijke aanvulling op onze typisch Nederlandse sponsorportefeuille van het schaatsen,het Rijksmuseum en het KPN Mooiste Contact Fonds."