Levob moet samenwerking KNLTB beëindigen

Met ingang van 1 januari 2002 wordt de samenwerking tussen Levob bank & verzekeringen en de KNLTB beëindigd. Hiermee is in goed overleg tussen beide partijen een voortijdig einde gekomen aan het contract dat op 1 januari 2001 is aangegaan en waarmee Levob zich (in principe) voor de duur van drie jaar als hoofdsponsor verbond aan de KNLTB en het Nederlands Davis Cup Team.

De reden om het partnership voortijdig te beëindigen is dat Levob haar naam en merk niet meer aan het Nederlands Davis Cup Team kan verbinden omdat BNP Paribas vanaf 1 januari 2002 de exclusieve nieuwe hoofdsponsor is van de Internationale Tennis Federatie (ITF), de overkoepelende organisatie die het Davis Cup toernooi organiseert. Afgelopen jaar was er een 'gedoog' rol voor Levob als sponsor.

BNP Paribas heeft met het internationale hoofdsponsorschap de exclusieve rechten verworven voor het bankwezen voor de Davis Cup wedstrijden. Daardoor worden de mogelijkheden voor Levob om zich met naam of merk te verbinden aan het Nederlandse Davis Cup team, of andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan het verhogen van haar naamsbekendheid, sterk beperkt. Aangezien dit twee belangrijke sponsordoelstellingen van Levob direct blokkeert vindt men dat daarmee aan de status van hoofdsponsor geen recht meer wordt gedaan.
Ook kan de KNLTB op dit moment geen zekerheid kan bieden over de invulling van het loyaliteitsprogramma van 2002, aangezien de uitvoerende partij van dit programma dit jaar failliet is gegaan.

De overeenkomst werd vorig najaar, bij een bijeenkomst in eigen kring bij Levob, gepresenteerd als bestaande uit twee delen: het sponsorship van het Davis Cup-team en het hoofdsponsorschap van de KNLTB. Het totale contract zou rond 1 miljoen liggen. Omdat het hoofdsponsorschap niet meer kon worden ingevuld zoals men zich dat hadden voorgesteld, hebben Levob en KNLTB vervolgens besloten de samenwerking per 1 januari 2002 stop te zetten.